Noutati

Specialisti in bine

17 profesionisti din Romania au primit “Certified Sustainability (CSR) Practitioner” devenind astfel specialisti de CSR certificati. Procesul de certificare a constat in realizarea unui plan de actiune

17 profesionisti din Romania au primit “Certified Sustainability (CSR) Practitioner” devenind astfel specialisti de CSR certificati.

Trainingul a fost organizat de The CSR Agency, in parteneriat cu Centre for Sustainability and Excellence (CSE), in perioada 26-27 februarie 2014, iar cei 17 profesionisti deveniti specialisti de CSR certificati sunt recunoscuti de catre IEMA (Institute for Environmental Management and Assesment).

Procesul de certificare a constat in realizarea unui plan de actiune pentru introducerea practicilor sustenabile in propria organizatie, plan in care participantii au trebuit sa integreze cunostintele si abilitatile dobandite in cadrul trainingului. Planurile de actiune au fost evaluate de reprezentantii CSE si IEMA, certificarea fiind acordata celor care au obtinut un procentaj de peste 70%.

Primii profesionisti din Romania care primesc certificarea ,,Certified  Sustainability (CSR) Practitioner” sunt: Angela Galeta (Vodafone), Lidia Solomon (Vodafone), Teodora Pistol (Vodafone), Suzana Gras (Raiffeisen Bank), Corina Vasile (Raiffeisen Bank), Bogdana Diaconu (Raiffeisen Bank), Alina Stan (Orange), Oana Soare (Axa Asigurari), Costinela Dragan (Rompetrol), Florin Stoican (IKEA), Anca Nuta (UniCredit Tiriac Bank), Catalina Roman (UniCredit Tiriac Bank), Catalina Miciu (UniCredit Tiriac Bank), Carmen Bruma (SOS Satele Copiilor), Roxana Sunica (Recolamp), Bogdan Arnautu (Carpatcement Holding) si Iuliana Dumitriu (Apa Nova).

“In pragul votului pentru raportarea non-financiara obligatorie la nivelul Uniunii Europene, ma bucura foarte tare participarea reprezentantilor unor companii cheie la trainingul de CSR organizat de noi, pentru ca inseamna ca avem profesionisti de CSR mai pregatiti sa-si ajute companiile sa-si reduca impactul, sa raporteze performanta de mediu, sociala si economica si sa comunice intr-un mod responsabil initiativele companiei. Cu alte cuvinte, avem profesionisti pregatiti sa contribuie la crearea unui mediu economic mai responsabil in Romania’’, a declarat Dragos Tuta, Managing Partner The CSR Agency.

 

In perioada 28-29 mai, va avea loc la Bucuresti cea de-a doua editie a trainingului “Certified Sustainability (CSR) Practitioner”. Costul de participare este de 1299 de euro fara TVA, iar inscrierea se poate face pe site-ul The CSR Agency. Tot aici, cei interesati pot afla mai multe detalii despre training si pot consulta modulele din care va fi compus. Termenul limita pentru inscrieri la cea de-a doua editie este 20 mai 2014.

Pana acum, peste 300 de profesionisti din 25 de tari din toata lumea au urmat acest training, pentru a deveni practicieni certificati. Printre acestia se numara angajati ai unor companii precum British Petroleum, Oracle, Coca-Cola, Mercedes Benz sau World Business Council for Sustainable Development.

Un alt training pe care The CSR Agency il pregateste va fi cel pe  ,,Raportarea GRI”, care va avea loc in toamna, in perioada 8-9 octombrie.

The CSR Agency este prima agentie de consultanta de management din Romania specializata in Sustenabilitate si Responsabilitate Sociala Corporativa. Lansata in 2011 cu scopul de a contribui decisiv la un mediu economic responsabil in Romania, agentia a furnizat pana in acest moment servicii de training pentru mari companii precum Raiffeisen Bank, Eli Lilly, E.ON Romania, BRD – Groupe Societe Generale, Ursus Breweries S.A., Carpatcement Holding SA sau Petrofac.

CSE este una dintre agentiile de varf specializate in consultanta de CSR, coaching si training. Din 2004, aproape odata cu aparitia pietei de servicii CSR, CSE isi ajuta clientii sa atinga performante mai inalte, sa contruiasca loialitate de brand si sa inoveze printr-o integrare continua a principiilor sustenabilitatii in cultura si produsele lor. In 10 ani, de expertiza CSE au beneficiat peste 5.000 de profesionisti din toate industriile, atat din mediul public, cat si privat.

IEMA este cea mai mare si mai respectata asociatie a profesionistilor in protectia mediului, grupand aproximativ 15.000 de persoane si organizatii din 83 de tari, fie din mediul public, privat sau non-profit. Prin expertiza dezvoltata in timp, IEMA poate furniza expertilor de mediu cunostintele, abilitatile si uneltele necesare pentru ca performantele de mediu ale organizatiilor din care provin sa aiba un impact pozitiv asupra activitatii lor.

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*