Important

The CSR International Research Compendium

Volume 1 – Governance

CSR International a strans cele mai bune cercetari despre sustenabilitate, responsabilitate sociala si etica de afaceri din 2009 pe care le prezinta in acest compendiu

The CSR International Research Compendium
Volume 1 – Governance

Autor: Wayne Visser, Ileana Magureanu, Karina Yadav

Descriere: In acest coThe CSR International Research Compendium volumul 1mpendiu de 550 de pagini, aparut in 3 martie 2015, CSR International a strans cele mai bune cercetari despre sustenabilitate, responsabilitate sociala si etica de afaceri din 2009. Volumul a aparut la editura Kaleidoscope Futures.

Cercetarea prezinta peste 450 de studii din perioada 2009 – 2014, inclusiv rapoarte ale unor profesionisti, cercetari de piata si lucrari academice, de la peste 300 de autori si peste 250 de organizatii.

Mai precis, compendiul reflecta rezumate ale unor arii specifice legate de:

  • Accountability
  • Transparenta
  • Comportament etic
  • Investitii Responsabile
  • Interesele stakeholderilor
  • Reguli de operatiuni echitabile

Credem ca acest compendiu va deveni o resursa extrem de importanta pentru mediul academic, studenti, cercetatori si profesionisti din intreaga lume care au acelasi interes sipentru responsabilitate sociala, sustenabilitate, etica de afaceri si raspundere corporativa.

Autorii volumului sunt reputati profesionisti din domeniu, atat in ceea ce priveste teoria, dar mai ales pratica.

Wayne-rectangularWayne Visser este directorul organizatiei Kaleidoscope Futures si fondator al CSR International. In plus, este si profesor asociat la Universitatea din Cambridge, unde preda “Sustainability Leadership”, profesor colaborator la Gordon Institute of Business Science din Africa de Sud, unde preda un curs de responsabilitate corporativa si profesor adjunct la Deakin Business School din Australia unde preda dezvoltare sustenabila.

Anterior, Wayne Visser a fost director de servicii sustenabile pentru KPMG si analist strategic pentru Cap Gamini in Africa de Sud.

Este autorul a 19 carti, printre care “CSR 2.0” (2013), “The Quest for Sustainable Business” (2012), “The Age of Responsibility” (2011), “The World Guide to CSR” (2010) si “The A to Z of Corporate Social Responsibility” (2010).

Scrie ca editorialist pentru The Guardian si a publicat peste 300 de lucrari (capitole, articole etc.) Este si un reputat speaker peste tot prin lume, fiind prezent in 68 de tari in ultimii 20 de ani.

Wayne Visser este si unul dintre cei mai mentionati lideri de opinie in ceea ce priveste sustenabilitatea in diverse topuri si a primit numeroase premii de-a lungul anilor, printre care “Global CSR Excellence Leadership Award” (2013) sau Emerald Literati Outstanding Author Contribution Award (2011).

ileana-rectangularIleana Magureanu este in prezent directorul de cercetare pentru CSR International. A inceput ca cercetator la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului inainte sa lucreze ca jurnalist pe mediu pentru Green Report, prima revista din Romania dedicata problemelor de mediu.

Din 2010 s-a alaturat asociatiei Green Revolution, unde s-a ocupat de proiecte ce promovau o economie cu mai putin carbon. A fost unul dintre expertii cheie in realizarea Green Business Index, barometrul responsabilitatii corporative in ceea ce priveste mediul din Romania.

Vorbeste cinci limbi straine: engleza, franceza, spaniola, portugheza si germana.

Volumul este disponibil aici.

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*