Noutati

HeidelbergCement Romania

Carpatcement Holding S.A. este unul dintre cei mai importanti producatori de ciment din Romania. Compania a fost infiintata in anul 2004 de grupul german HeidelbergCement.

HeidelbergCement Romania, fostul Carpatcement Holding S.A., este unul dintre cei mai importanti producatori de ciment din Romania. Compania a fost infiintata in anul 2004 de grupul german HeidelbergCement, prin fuziunea companiei de management Carpatcement Romania SRL si a fabricilor de ciment pe care le detinea la Tasca, Chiscadaga si Fieni.

Venituri anuale

HeidelbergCement Romania a avut in 2011 o cifra de afaceri de aproximativ 187 milioane de Euro.

Angajati

HeidelbergCement Romania are in prezent 745 de angajati. Dintre acestia:

  • 60 formeaza echipa administrativa din Bucuresti,
  • 255 sunt angajati la Fabrica de ciment din Fieni,
  • 216 la Fabrica de ciment din Bicaz si
  • 215 sunt angajati la Fabrica de ciment din Deva.

Pe langa acestia, in Romania, Grupul HeidelbergCement mai are 138 de angajati la divizia de betoane, 114 angajati la divizia de agregate si 73 de angajati la companiile de logistica si de preparare combustibili alternativi.

Fabrici

In perioada 1998 – 2002, au fost achizitionate trei fabrici de ciment, compania devenind astfel lider pe piata din Romania.

Inaintea cumpararii, fabricile figurau pe listele cu mari poluatori. Principalele amenintari, caracteristice pentru industria cimentului in general, erau:

  • depasirea frecventa a limitelor legale ale emisiilor de praf si gaze de ardere,
  • calitatea apelor uzate (menajere).

Din acest motiv, a fost derulat un program de modernizare a fabricilor. Obiectivul a fost protectia mediul inconjurator si conservarea resursele naturale.

HeidelbergCement Romania este primul producator de ciment din Romania care a introdus folosirea combustibililor alternativi in procesul de productie (fabrica de la Chiscadaga, 21 iunie 2004).

Investitiile de mediu facute in modernizarea celor trei fabrici au insemnat un pas important pentru dezvoltarea durabila a industriei cimentului din Romania. Valoarea acestor investitii depaseste 39 milioane de Euro, dintre care cele pentru combustibili alternativi se ridica la 7 milioane euro.

Fabrica de ciment Tasca

Este prima fabrica pe care compania a achizitionat-o, in 1998. In 2005, fabrica a primit autorizatia integrata de mediu, conform standardelor Uniunii Europene. Investitiile de mediu depasesc 15,5 milioane de Euro.

Fabrica de ciment Chiscadaga

In anul 2000, s-a achizitionat fabrica de ciment Casial Deva, situata in localitatea Chiscadaga. In 2005, Agentia Regionala de Protectia Mediului Timisoara a eliberat fabricii de la Deva prima autorizatie integrata de mediu din Romania. Investitiile de mediu realizate sunt de 11,7 milioane de Euro.

Fabrica de ciment Fieni

In octombrie 2002, HeidelbergCement Romania a achizitionat fabrica de ciment Fieni. In luna iulie 2006, fabrica a obtinut autorizatia integrata de mediu din partea Agentiei Regionale de Protectie a Mediului Arges. Valoarea investitiilor de mediu este de 10,8 milioane de Euro.

About Dragos Tuta (63 Articles)
Dragos Tuta (n. 1982) este, de la 1 februarie 2011, Fondator si Director General al The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). In perioada 1 iulie 2009 – 31 ianuarie 2011 a ocupat functia de Consultant CSR si Comunicare in cadrul OMV Petrom S.A. unde a lansat si coordonat portalul TaraluiAndrei.ro.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*