Noutati

Este loc pentru sustenabilitate in logistica?

Este loc pentru sustenabilitate in logisticaLidl ne-a aratat ca se poate si a inceput activitatea in cadrul celui de-al patrulea depozit din Romania. Noul ansamblu verde deschis la Lugoj are o capacitate de stocare de 22.500 de paleti, echivalentul a 680 de camioane incarcate cu marfa, e construit in colaborare cu firma romaneasca Bog’Art, dupa cele mai noi standarde de sustenabilitate, si va asigura distributia produselor in aproximativ 45 de magazine din zona de sud-vest a tarii.

„Proximitatea fata de autostrazile A1 si A6 ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor de transport si, implicit, ne ajuta sa reducem impactul asupra mediului,” a declarat Claudiu Riza, Director de Expansiune in cadrul Lidl Romania.

lidl_the_csr_report_14

„Proximitatea fata de autostrazile A1 si A6 ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor de transport si, implicit, ne ajuta sa reducem impactul asupra mediului,” a declarat Claudiu Riza, Director de Expansiune in cadrul Lidl Romania.

lidl_the_csr_report_13

Logistica prietenoasa cu mediul

Pentru constructia acestui centru logistic au fost folosite solutii si tehnologii moderne, care asigura standarde inalte de eficienta energetica. Pe langa betonul concasat, provenit din demolari, in realizarea depozitului s-au folosit atat materiale reciclate, cat si materiale reciclabile.

lidl_the_csr_report_3

In plus fata de procesul de constructie orientat spre sustenabilitate, cladirea in sine se remarca prin consumul scazut de energie necesara functionarii, emisii si amprenta de CO2 reduse si, implicit, printr-un impact mult diminuat asupra mediului inconjurator.

lidl_the_csr_report_4

lidl_the_csr_report_6

„Ne-am dorit sa facem parte din acest proiect pentru ca a fost o provocare in ceea ce priveste solutiile de constructie, termenul de executie si tehnologiile noi. Pe langa materialele folosite in timpul constructiei depozitului, am implementat proceduri de protectie a mediului, reducand cantitatea de deseuri generate pe santier cu 75%. Totodata, sistemul de incalzire a cladirii a fost proiectat astfel incat sa reduca cu 50% consumul de energie, prin reutilizarea caldurii recuperate de la instalatia frigorifica,” a declarat Sorin Greu, Directorul General al companiei de constructii Bog’Art.

lidl_the_csr_report_5

lidl_the_csr_report_8

Egalitate intre femei si barbati in logistica

Cel de-al patrulea depozit din portofoliul companiei este cel mai modern din punctul de vedere al tehnologiilor folosite in constructie, dar si al oportunitatilor oferite angajatilor.

lidl_the_csr_report_2

Deschiderea centrului logistic din Lugoj a dus la crearea a peste 200 de locuri de munca, la angajarea multor persoane de peste 40 de ani atat full-time cat si part time pentru a echilibra viata de familie cu viata de job. “Work-balance este un concept la care tinem foarte mult. De asemnea, Lidl pune mare accent pe oportunitati egale intre femei si barbari si ne dorim cat mai multe femei in departamentul de logistica”, a declarat Christina Lang, Director Sediu Regional Lugoj, Lidl Romania.

lidl_the_csr_report_9

Din dorinta de a le oferi angajatilor confortul necesar si un mediu de lucru optim, in incinta centrului logistic au fost construite o cantina, sali pentru intalniri, vestiare cu dusuri, parcari pentru biciclete si un teren de fotbal. Nu in ultimul rand, in zilele de duminica se organizeaza Lidl Fest, moment in care angajatii pot veni cu familia in vizita la depozit.

lidl_the_csr_report_11

lidl_the_csr_report_10

„Depozitul va facilita fluxul de aprovizionare a magazinelor din zona de sud-vest. Aici se vor desfasura toate procesele care ne permit sa asiguram calitatea produselor si livrarea lor la timp in magazine. Echipa de aici, de la Lugoj, este pregatita sa ofere cele mai bune servicii. Suntem gata sa facem fata oricaror provocari, datorita faptului ca fiecare angajat a beneficiat de o perioada de scolarizare in unul dintre celelalte trei centre logistice Lidl, din Chiajna, Nedelea sau Iernut,” a incheiat Christina Lang.

lidl_the_csr_report_15

Leave a comment

Your email address will not be published.


*