Important

Training gratuit in domeniul eco-inovarii

Centrul National pentru Productie si Consum Durabile organizeaza in Timisoara, intre 22 si 24 februarie 2016 un curs gratuit in domeniul eco-inovarii.

Green ideas © Olivier Le Moal | Dreamstime Stock Photos

In cadrul proiectului EcoPartner , Centrul National pentru Productie si Consum Durabile organizeaza un training in domeniul eco-inovarii cu scopul de a creste capacitatea institutiilor si expertilor din Romania de a furniza servicii in acest sens si de a promova conditii cadru adecvate.

Curs eco-inovareProgramul educational se va desfasura la Timisoara, in doua etape: primul modul va avea loc in perioada 22-24 Februarie 2016, iar ce-l de-al doilea va fi programat pentru luna iunie 2016.

Cursul este gratuit si va fi sustinut de catre expertii Asociatiei Genoveze pentru Promovarea Economiei Circulare din Elvetia.

 

 

 

Candidatii eligibili vor indeplinii urmatoarele conditii minimale:

  • sa aiba studii superioare;
  • sa detina cunostinte si experienta in domenii similare (management de mediu, eficienta consumului de resurse/energie, managementul deseurilor, industrie verde, LCA);
  • sa cunoasca limba engleza (instruirea se va desfasura in limba engleza).

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului ECOPartner este initierea Retelei Romane pentru Eco-inovare.

ecoPartnerRolul acestei retele este de a se constitui intr-un grup de organizatii si experti care are competentele si experienta necesare pentru a sprijini companiile sa eco-inoveze, prin oferirea unor servicii specializate complete si convingatoare dar si de a actiona in sensul crearii unor politici favorabile eco-inovarii, de a promova si de a sustine aceasta strategie durabila de transformare a economiei. Ca parte a acestui demers in data de  29 ianuarie 2016, a avut loc prima intalnire a membrilor Clubului Verde al Antreprenorilor. In cadrul temei abordate, „Profilul de mediu al companiei”, s-au discutat problemele legate de utilizarea resurselor si poluare, despre ce reprezinta conceptul RECP (Resurse Eficiente si Productie mai Curata) si care sunt beneficiile adoptarii unor practici noi pentru eficientizarea resurselor. Discutiile au fost insotite si de un exercitiu practic de evaluare a companiilor participante.

About Dragos Tuta (63 Articles)
Dragos Tuta (n. 1982) este, de la 1 februarie 2011, Fondator si Director General al The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). In perioada 1 iulie 2009 – 31 ianuarie 2011 a ocupat functia de Consultant CSR si Comunicare in cadrul OMV Petrom S.A. unde a lansat si coordonat portalul TaraluiAndrei.ro.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*