Important

Electrica lanseaza primul raport de sustenabilitate

Grupul Electrica lanseaza raportul de sustenabilitate pentru anul 2016, realizand astfel prima raportare non-financiara a companiei. 

Raportul cuprinde perioada de raportare 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2016, iar temele materiale abordate au fost analizate cu ajutorul indicatorilor generali si specifici ai Standardului GRI, precum si ai standardului Specific GRI G4 pentru sectorul energetic, aplicand optiunea Core al Standardului.

Raportul de sustenabilitate arata ca, in 2016, Electrica a distribuit 40% din energia electrica la nivel national si a furnizat energie catre 3,6 milioane de consumatori, peste 55% din energia electrica furnizata de companie clientilor de pe piata concurentiala provenind din surse regenerabile.

Impactul activitatii companiei in economie este unul semnificativ: valoarea taxelor si impozitelor platite de Electrica ȋn 2016 a fost de 1,23 miliarde lei. Grupul a sustinut, direct si indirect, peste 21.000 de familii ale angajatilor si contractorilor si s-a implicat activ in sprijinirea comunitatilor in care isi desfasoara activitatea, lansand si prima editie a programului de granturi „Electrica pune Romania intr-o alta lumina”.

Compania a mai alocat, in 2016, pentru eficienta energetica, peste 145 de milioane de lei, reprezentand mai mult de 25% din planul de investitii, cel mai ambitios din sectorul energetic.

“Cu acest prim exercitiu de raportare, Electrica reitereaza angajamentul fata de partile interesate de a construi o relatie bazata pe transparenta si incredere. In acelasi timp, ne bucuram sa beneficiem de implicarea activa a partilor interesate, ca element esential pentru un parteneriat solid. Acest angajament este sustinut si de strategia noastra de guvernanta corporativa, menita sa asigure un climat de etica si responsabilitate in cadrul companiilor Grupului”, a declarat Catalin Stancu, Director General Electrica.

Incepand cu acest raport, Electrica intentioneaza sa raporteze anual informatiile non-financiare.

Analizeaza raportul:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*