Important

KMG International publica cel de-al patrulea raport de sustenabilitate

KMG International publica cel de-al patrulea raport de sustenabilitate, elaborat in conformitate cu Global Reporting Initiative G4, anuntand in acest mod performantele economice, sociale, de piata si de mediu in zonele strategice de dezvoltare ale Grupului in anul 2017.

“In 2017, Grupul nostru a atins cel mai mare nivel al indicatorilor operationali si financiari de la infiintarea Rompetrol si a Rafinariei Petromidia, dupa 10 ani de la preluarea de catre KazMunayGas. Aceste rezultate sunt sustinute de progrese deosebite in zona sustenabilitatii – scaderea consumului de apa, scaderea indicelui de intensitate energetica, a emisiilor CO2, cresterea angajamentelor fata de angajati, clienti si comunitati. Aceste rezultate au fost obtinute de angajatii nostri, prin dedicarea si inalta lor expertiza, iar acest raport isi propune sa ii puna in lumina pe oamenii succeselor noastre, impartasind cu publicul larg o parte din portretele si povestile lor”, a spus Zhanat Tussupbekov, CEO al Grupului.

Raportul de sustenabilitate arata rolul si impactul companiei in economia romaneasca, precum si in alte tari unde deruleaza operatiuni semnificative (Bulgaria, Georgia, Republica Moldova). Performantele unitatilor de productie – Rafinaria Petromidia a realizat cel mai mic cost de productie in ultimii 10 ani, permitand o disponibilitate operationala si mecanica semnificativa in timp ce a redus consumul de electricitate (o scadere cu 14% al indexului de intensitate) si costurile de procesare cu 44%. Rafinaria Vega a inregistrat cea mai mare productie de bitum din istoria sa – de 96 kilotone/an, precum si cea mai scazuta pierdere tehnologica din istoria sa de 113 ani – 1,04% wt.

In timp ce Divizia de Petrochimie a Grupului – singura unitate de acest gen din Romania – a inceput dezvoltarea unui nou tip de polimeri, companiile din unitatile de Retail si Trading au urmat acelasi trend pozitiv in ceea ce priveste eficienta mediului, cu o scadere de 34,2% a consumului de curent electric pentru Rompetrol Gas (divizia de tranzactionare GPL a Grupului) si o scadere de 4% a consumului total pentru Rompetrol Downstream (divizia de retail a KMG International, care include reteaua de benzinarii).

Nu s-au inregistrat scurgeri de produse petroliere in anul 2017, in timp ce emisiile CO2 ale Diviziei de Rafinare (platformele Petromidia si Vega, impreuna cu Divizia de Petrochimie) au scazut cu 5% in comparatie cu anul precedent.

Din punct de vedere al sigurantei la locul de munca, ca urmare a implementarii masurilor ce au intervenit dupa incidentul de pe platforma Petromidia din anul 2016, nu s-au inregistrat incidente fatale in anul 2017. Mai mult, indicatorul LTI a scazut de la 12 la 1, iar frecventa incidentelor soldate cu absenta de la locul de munca a fost redus cu peste 90%. La nivelul Grupului, au fost realizate mai mult de 30.000 ore cursuri de instruire in sanatate si securitate la locul de munca.

Alte cateva aspecte de sustenabilitate evidentiate pe parcursul anului 2017 de KMG International:

  • 66% din colectivul Grupului este format din cetateni romani, dintr-un total de 5.629 persoane (numarul de angajati de la finalul anului), avand 17 nationalitati;
  • 100% din angajati au fost inclusi in programele de performanta si dezvoltare a carierei (numarul mediu de ore petrecute in instruire per angajat la nivelul Grupului este de 12,04 ore);
  • 4,7 milioane USD – costul programelor de conformare cu cerintele de mediu si a activitatii de reducere a amprentei asupra mediului;
  • Rata de recuperare a deseurilor in cadrul Rafinariei Petromidia – 91%;
  • Investitii de 1 milion de dolari pentru proiecte comunitare doar in Romania.

 

Analizeaza raportul:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*