Important

Raport anual de dezvoltare sustenabila Siveco Romania 2011

Raportul de CSR al Siveco Romania privind activitatea de CSR desfasurata in intreg anul 2011.

Acesta este cel de-al patrulea raport consecutiv de CSR al companiei. Detaliaza activitatile din anul 2011 si a fost publicat in 17 august 2012. Odata cu acest raport, compania a schimbat titlul raportului, numindu-l raport de dezvoltare sustenabila.

Documentul nu precizeaza ce metodologie a folosit pentru raportare, insa nu este realizat pe formatul GRI.
Din nou, ca si la materialul din anul anterior, este folosita ca grila principiile UNGC si raportarea activitatatii de CSR pe baza celor 10 principii.

Din 2011, SIVECO a intrat in grupul companiilor care dispun de un auditor certificat pentru standardul SA8000. Acest standard cuprinde exigente extrem de ridicate privind respectarea drepturilor omului, fiind aliniat tratatelor internationale si conventiilor Organizatiei Internationale a Muncii.

Este de remarcat calitatea grafica a materialului si forma cat mai accesibila a informatiilor prezentate.

Calitatea informatiilor ramane discutabila, fiind tratate destul de mult comerciale ale afacerii, decat activitatea in domeniul CSR.

Practic, activitatea companiei privind CSR-ul a fost in anul 2011 legata de: organizarea cursurilor de pregatire a viitorilor specialisti in IT, in cadrul stagiilor de vara sau al initiativei Academia SIVECO, participarea la campania de colectare a 2% din impozitul pe venit, donatiile pentru asezamintele de copii abandonati si seniori, participarea in regim de voluntariat la constructia de case pentru persoane care aveau nevoie de conditii decente de locuit, implicarea in campaniiile de protejare a resurselor de mediu, sustinerea de proiecte destinate incluziunii copiilor cu dizabilitati, dar si pentru tinerii pasionati de informatica, participarea la activitati de educatie civica precum cel mai mare curs de resuscitare cardiorespiratorie – sunt doar cateva din actiunile prin care angajatii SIVECO au demonstrat ca sunt interesati si direct implicati in activitatile comunitatii, in calitate de cetateni responsabili.

Ramane de apreciat regularitatea raportului si constanta echipei de realizare a materialului publicat.

Analizeaza raportul:

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*