Important

Raport anual de responsabilitate corporativa Raiffeisen Bank Romania 2009

Acesta este primul raport de CSR al companiei. Detaliaza activitatile din anul calendaristic 2009 si a fost publicat in 23 septembrie 2010.

Rezultatele raportate pentru anul 2009 arata ca Raiffeisen Bank a avut o contributie semnificativa, de aproximativ 2% din profitul net pe anul 2009, adica 5.119.077,28 de lei, iar numarul beneficiarilor acestor proiecte a depasit100.000.

Valoarea totala a contributiilor investite in programe comunitare de Raiffeisen Bank pe perioada anului calendaristic 2009 este de 5.119.077,28 RON. Aceasta suma cuprinde valoarea resurselor financiare proprii, contributiile in natura, timp, costurile de management si alte surse atrase (cum sunt donatiile salariatilor bancii).

Raiffeisen Bank dezvolta si sustine proiecte de responsabilitate corporativa care sunt in acord cu principiile de Responsabilitate Corporativa ale bancii si cultiva parteneriate pe termen lung cu ONGuri sau alte organizatii care ii impartasesc valorile. Banca incurajeaza lucrul in echipa si voluntariatul in randul angajatilor sai.

Raiffeisen Bank sustine proiecte locale sau nationale in urmatoarele domenii: arta si cultura romaneasca, educatie, mediu, sport si cauze sociale.

Raportul a fost realizat conform standardelor London Benchmarking Group (LBG), pe baza analizei realizate de catre facilitatorul de tara, Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC). Raportul de analiza furnizat de ARC se bazeaza exclusiv pe datele furnizate de companie. Potrivit metodologiei LBG, datele analizate au fost culese din contractele de sponsorizare si rapoartele de evaluare sau rapoartele financiare furnizate de partenerii comunitari. Contributiile masurate sunt doar cele voluntare (nu si cele obligatorii prin lege), iar valoarea lor este cuantificata la pretul de productie al companiei.

Pentru urmatoarele rapoarte, Raiffeisen vrea sa extinda activitatea de raportare de la proiectele de sponsorizare catre restul de activitati non-financiare, astfel incat sa cuprinda parametrii de raportare specificati de Global Reporting Initiative pentru institutiile financiare

Pentru primul raport al companiei, datele sunt bine structurate si in detaliu prezentate. Este usor de citit, iar prezentarea grafica este foarte prietenoasa.

Compania si-a propus sa prezinte anual un raport de CSR.

Analizeaza raportul:

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*