Important

Raport CSR Orange Romania 2003

Acesta este primul raport local de CSR al companiei si, din cercetarea empirica pe care desfasurata de noi pana acum, primul raport de CSR realizat de o compania exclusiv despre activitatile din Romania. Un document ce trebuie pastrat cu grija si recunostinta pentru cei care l-au realizat.

Raportul de CSR al Orange Romania privind activitatea din anul 2003.

Acesta este primul raport local de CSR al companiei si, din cercetarea empirica pe care desfasurata de noi pana acum, primul raport de CSR realizat de o compania exclusiv despre activitatile din Romania.

Desi documentul are cateva probleme de lizibilitate, din cauza fonturilor cu diacritice, va recomand sa faceti un efort si sa il analizati. Este o marturie a celor mai bune practici in domeniul raportarii de CSR pe care le putea accesa o organizatie puternica in economia romaneasca la nivelul anului 2003.

In raportul Orange Romania nu sunt mentionate standarde sau modele internationale de raportare in CSR sau Sustenabilitate care au fost urmate, dar exista dovezi ca acestea au fost consulate intr-un fel sau altul (exista chiar si un link catre site-ul GlobalRepoting.org). Avand in vedere ca grupul international al carei susidiara este Orange Romania avea in 2003 experienta in procesul de raportare, tindem sa credem ca informatiile despre metodologie au provenit si din cadrul grupului.

Daca veti analiza acest raport cu gandul la actualele ghiduri de raportare in domeniul s-ar putea sa va lasati pacaliti si sa considerati ca este unul cu o calitate slaba. Va invitam totusi sa faceti o incursiune in cunostintele dumneavoastra despre CSR din anul 2004 (cand a fost publicat raportul) si sa va reconsiderati pozitia.

Analizeaza raportul:

About Dragos Tuta (63 Articles)
Dragos Tuta (n. 1982) este, de la 1 februarie 2011, Fondator si Director General al The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). In perioada 1 iulie 2009 – 31 ianuarie 2011 a ocupat functia de Consultant CSR si Comunicare in cadrul OMV Petrom S.A. unde a lansat si coordonat portalul TaraluiAndrei.ro.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*