Important

Raport de Responsabilitate Sociala Corporativa KPMG 2012

Raportul de CSR al KPMG Romania privind activitatea de CSR desfasurata in anul 2012.

Acesta este primul raport de CSR al companiei KPMG Romania. Detaliaza activitatile din anul calendaristic 2012 (1 ianuarie – 31 decembrie 2012) si a fost publicat in 16 octombrie 2013.

Raportul se concentreaza pe patru mari arii: comunitate, mediu, loc de munca si piata.

Editorii raportului fac si o analiza detaliata stakeholderilor organizatiei, dar si a ceea ce inseamna CSR pentru companie, ca si misiunea si valorile sale.

KPMG precizeaza ca la nivel international este membru semnatar al celor 10 principii UN Global Compact, iar filiala din Romania a luat si ea in considerare aceste principii in activitatea sa.

Raportul analizeaza apoi in detaliu cele patru arii in care isi desfasoara activitatile de CSR, prezentand rezultatele si initiativele pe care le-a pus in practica.

Sunt prezentate si rezultatele Fundatiei pe care compania a lansat-o in 2011, dar si planul global de actiune dupa care se ghideaza organizatia in alegerea initiativelor de CSR si a implementarii strategiilor in directiile respective.
Raportul a fost realizat conform grilei GRI 3.1, nivel C. Raportul este GRI self –declared, fara sa fie auditat de alte organizatii sau confirmat de GRI. Raportul acopera toate birourile locale ale organizatiei in Romania, dar si din Republica Moldova.

Pentru a putea sa isi organizeze datele si sa aiba comparatie, raportul prezinta si date din 2011, astfel incat sa isi creeze un benchmark asupra activitatilor. Compania afirma ca vrea sa publice raportul de CSR anual, sa il imbunateasca si sa extinda datele acoperite.
Datele sunt usor de parcurs si bine structurate. Este usor de citit, iar prezentarea grafica este foarte prietenoasa. Din

pacate, un minus al raportului este ca limba lui este engleza, iar compania nu a produs si un raport de CSR in Romania, ceea ce il face mai greu accesibil unor categorii de stakeholderi.

Analizeaza raportul:

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*