Important

Raport de Sustenabilitate KMG International 2013-2014

Acesta este primul raport de sustenabilitate al companiei. Detaliaza activitatile din perioada ianuarie 2013 – decembrie 2014 si a fost publicat in 18 august 2015.

Raportul acopera toate aspectele semnificative legate de performanta economica, sociala, de mediu si in piata a KMG International Group si a companiilor membre cu operatiuni semnificative. Perioada de raportare este cuprinsa in intervalul ianuarie 2013 – decembrie 2014, cu intentia ca ulterior acest raport sa fie publicat anual. Pentru comparatie, indicatorii sunt prezentati in paralel cu cei pentru anii anteriori

Raportul prezinta rolul si impactul companiei in economia romaneasca, dar si in alte tari cu operatiuni semnificative (Franta, Georgia), si detaliaza rezultatele din domenii precum guvernanta corporativa, resurse umane (educatie si devoltare, securitate in munca, diversitatate, drepturile omului), managementul mediului (reducerea emisiilor, consumul de apa, activitatile de conservare a biodiversitatii), investitiile si relatia cu comunitatile locale, performanta in piata.

Raportul a primit si integrat opinia independenta a Asociatiei pentru Relatii Comunitare.

KMG International utilizeaza sistemul de raportare de sustenabilitate GRI (Initiativa Globala de Raportare). Prin acest demers, grupul respecta in mod proactiv si cerintele directivei Comisiei Europene pentru responsabilitatea corporativa, al carei scop este cresterea nivelului de transparenta in mediul de business.

Astfel, conform propunerii legislative din Septembrie 2014 nr. 95/EU ce a urmat directivei 2013/34/EU, raportarea impactului non-financiar devine din 2016 o cerinta obligatorie pentru toate companiile din spatiul Uniunii Europene care au peste 500 de angajati.

Opinia auditorului este ca raportul ofera o viziune echiliobrata si detaliata a principalelor domenii asupra carora au impact activitatile grupului.

Raportul este comprehensiv la nivelul datelor si se conformeaza grilei G4, prezentand in detaliu activitatile companiei in perioada de raportare. Este usor de citit si de inteles, este prezentat intr-o maniera grafica foarte buna.

Pentru ca respecta grila GRI, are si o analiza de materialitate foarte interesanta si date legate de implicarea stakeholderilor.

Analizeaza raportul:

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*