Important

Raport de sustenabilitate OMV Petrom 2016

OMV Petrom, participant in Global Compact Network Romania, lanseaza raportul de sustenabilitate pentru anul 2016 sub titlul “Pasiune pentru energie. Angajament pentru viitor”.

participant-GCNRo2Realizat in conformitate cu standardul GRI G4, acesta prezinta activitatile pe care compania le-a desfasurat pentru a atinge obiectivele stabilite prin strategia de sustenabilitate numita Resourcefulness, precum si principalele rezultate.

“Responsabilitatea fata de societate si mediu este o preocupare constanta pentru noi inca de la inceputul activitatii OMV Petrom in Romania. Acest lucru este vizibil in modul in care realizam businessul, dar si in sustinerea pe care o oferim comunitatilor unde ne desfasuram activitatea prin proiectele de responsabilitate sociala pe care le realizam de 10 ani. Rezultatele acestor eforturi sunt evidentiate in raportul de sustenabilitate pe anul 2016. Efortul angajatilor si implicarea partenerilor nostri au facut posibile performantele prezentate in raport. Pentru ei si cu ajutorul lor vom continua sa tintim spre pionierat – atat in business, cat si in zona de sustenabilitate” a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

Raportul urmareste activitatile OMV Petrom pe cele 3 zone cheie ale strategiei de sustenabilitate Resourcefulness:

  • Eco-eficienta – cresterea nivelului de eficienta energetica, reducerea amprentei de carbon si a consumului total de apa si energie;
  • Eco-inovatie – investitia in dezvoltarea de noi tehnologii si surse alternative de energie;
  • Educatie pentru dezvoltare – investitia in comunitatile in care ne desfasuram activitatea prin angajabilitate, formare profesionala, ocuparea fortei de munca locale si dezvoltarea furnizorilor.

“Anul 2016 inseamna mai mult decat realizari in cifre pentru noi. Este anul in care am facut pasi mari spre o Romanie Meseriasa si in care am adus laolalta angajatori care sa sustina meseriile necesare in societate. OMV Petrom crede in profesionisti, crede in dezvoltarea sustenabila si in transparenta, iar raportul de sustenabilitate redactat dupa standarde recunoscute international exprima dorinta noastra de a evidentia rezultatele muncii si ne motiveaza sa progresam in activitatile care conteaza pentru oameni si societate”, considera Mona Nicolici, Manager de Sustenabilitate al OMV Petrom.

Analizeaza raportul:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*