Important

Raport Dezvoltare Durabila Ursus Breweries 2014

Raportul de dezvoltare durabila Ursus Breweries privind activitatea din anul 2014

Acesta este al treilea raport de CSR al companiei. Detaliaza activitatile din perioada 1 aprilie 2013 – 31 martie 2014, fiind incluse si informatii relevante din a doua jumatate a anului 2014 si a fost publicat in 1 aprilie 2015.

Ca si noutate principala, acest raport este primul din Romania validat la standarde internationale GRI G4. De asemenea, pentru a defini continutul acestui document, pentru a stabili prioritatile relevante, dar si in organizarea procesului de consultare a partilor interesate, au fost urmarite recomandarile organizatiei AccountAbility, care a elaborat standardul AA1000 SES.

Raportul detaliaza progresele facute in ceea ce priveste contributia companiei la dezvoltarea societatii, cu accent pe comunitatile in care Ursus Breweries este prezenta: Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Buzau si Bucuresti, unde se afla sediul central al companiei.

Raportul include detalii despre operatiunile din perioada 2013 – 2014:

  • 28.000 locuri de munca generate direct si indirect in economia Romaniei;
  • 70% din orzul folosit de Ursus Breweries este procurat de pe piata locala;
  • 90,7% este rata de reciclare a deseurilor generate;
  • 2.100 de ore de formare profesionala au fost oferite angajatilor Ursus Breweries;
  • 47,01% din functiile de conducere ale companiei sunt ocupate de femei;
  • 8,26% din energia totala directa pe care Ursus Breweries o utilizeaza este regenerabila.

Acest raport este al doilea intocmit conform normelor de raportare elaborate de GRI si de Pactul Global al Natiunilor Unite. Incepand cu acest an, compania utilieaza cadrul G4 “in conformitate” si isi ia nagajamentul sa publice un astfel de raport in fiecare an.

Acest document a fost elaborat de echipa de conducere a companiei Ursus Breweries SA, cu sprijinul unui consultant independent si practicant autorizat in sustenabilitate, Cristina Balan.

Raportul este comprehensiv si plin de date, care merg in profunzimea activitatii companiei. Este usor de citit si foarte interesant grafic.

Analizeaza raportul:

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*