Noutati

10 secunde pentru impact social

Platforma Seratio va fi lansata oficial in 30 martie, la Londra, in cadrul conferintei internationale “Valoarea sociala si achizitiile publice: transparenta in lanturile de aprovizionare (sclavia moderna) si perspective europene”

10 secunde nu inseamna nimic, intoarcem capul dintr-o parte intr-alta si gata, au trecut secundele. Ideea ca in acest rastimp am putea afla impactul unor valori, precum fericirea sau generozitatea, pare de domeniul science-fiction. Insa nu este deloc asa.

Centre for Citizenship, Enterprise and Governance (CCEG) a brevetat o inventie care poate masura valoarea sociala a unei organizatii si nu numai, in doar 10 secunde.

Profesorul Olinga Ta’eed, directorul centrului, a dezvoltat aceasta modalitate de masurare a impactului social (cunoscuta drept “Coeficient de Castig Social” – Social Earnings Ratio, S/E), care vine in sprijinul institutiilor interesate sa demonstreze cat de mult le pasa de societate. In doar 10 secunde si la un cost de cinci euro, orice firma sau organizatie isi poate calcula valoarea sociala.

In acest sens, a fost creata o platforma speciala, Seratio, prin intermediul careia pot fi estimate valorile intangibile, cele despre care pana acum se credea ca nu pot fi masurate, precum mediul, diferentele de salarizare si evaziunea fiscala, dar si dragostea, fericirea, pacea, bunastarea, filantropia, generozitatea, etc.

Olinga Ta’eed“La CCEG transformam sentimentul in valoare financiara. Suntem mandri ca am dezvoltat Coeficientul de Castig Social care devine rapid moneda valorii non-financiare acceptata la nivel mondial, dupa cum spune si Vatican Press”, spune Olinga Ta’eed. “Misiunea noastra este legata de transformarea si schimbarea societatii si, in acest scop, suntem insarcinati sa dezvoltam instrumente importante prin intermediul legislatiei, achizitiilor publice si al investitiilor care privesc agenda comuna a sectorului public, a celui privat, a organizatiilor non-guvernamentale si a comunitatilor”, continua profesorul Ta’eed.

Aceasta modalitate de masurare a fost testata si confirmata de guvernul britanic care a comisionat centrului CCEG diverse proiecte pentru a evalua valoarea sociala, violenta domestica, sclavia la locul de munca. Un model care a starnit interes major atat guvernului spaniol, dar si unor oficiali din America de Sud, care intentioneaza sa il importe.

poza deschiderePlatforma Seratio va fi lansata oficial in 30 martie, la Londra, in cadrul conferintei internationale “Valoarea sociala si achizitiile publice: transparenta in lanturile de aprovizionare (sclavia moderna) si perspective europene”.

Evenimentul va fi transmis in direct in streaming si pe Twitter (la adresele @theSeratio #seratio #cceg) la care vor avea acces peste 1.300 de manageri CSR din toata lumea, dar si cei 20.000 de abonati la newsletterul CCEG.

Dintre speakeri amintim pe Hazel Blears, parlamentar, Christine Bamford, de la KPMG, avocatul Helen Randall de la casa de avocatura Trowers &Hamlins si Jim Clifford din partea Directoratului General Crestere – Antreprenoriat si Economie Sociala al Comisiei Europene. Prezentarile speakerilor vor fi publicate in noua revista “Social Value and Intangibles” care va fi lansata in aprilie.

In scopul de a promova valoarea sociala, CCEG intentioneaza sa organizeze 12 conferinte in Europa si America. Urmatoarele vor fi in Italia (19 iunie) si America (septembrie).

credit foto: © Jirsak | Dreamstime.comSocial Media And Connections Photo

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*