Noutati

13 proiecte de mediu si educatie primesc finantari de 200.000 de euro in cadrul “Idei din Tara lui Andrei”

tara-lui-andrei-2017

13 proiecte de mediu si educatie profesionala primesc finantari in valoare de 200.000 de euro in cadrul celei de-a 6-a editie a competitiei Idei din Tara lui Andrei.

actiune climaticaFinantarile vor fi oferite de OMV Petrom, participant fondator in Global Compact Network Romania, cu scopul de a sprijini dezvoltarea sustenabila a comunitatilor din Romania in concordanta cu Obiectivele de Dezvoltare Durabila nr. 4, nr. 8, nr. 9, nr. 12 si nr. 13.

“Proiectele inscrise au adresat solutii inovatoare pentru probleme de mediu si educatie profesionala din comunitatile din Romania. De la imprimante 3D in laboratoare de practica pentru elevi , la solutii de reciclare selectiva, numarul mare de proiecte inscrise – peste 130 – ne arata ca initiativa, responsabilitatea si dorinta de schimbare sunt prezente in mintile si inimile romanilor”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

participant-GCNRo2Peste 130 de proiecte propuse de persoane fizice, organizatii nonguvernamentale, institutii si unitati de invatamant sau institutii publice au fost inscrise in competitie in perioada aprilie – mai 2017. Dintre acestea, publicul si juriul au selectat 13 idei castigatoare din 9 judete din Romania: Bihor, Suceava, Alba, Brasov, Prahova, Bucuresti, Gorj, Maramures si Ilfov. 7 dintre ele propun solutii pentru dezvoltarea educatiei profesionale prin crearea spatiilor de studiu si dotarea laboratoarelor scolare, iar 6 proiecte adreseaza probleme de mediu prin actiuni de ecologizare si valorificare a resurselor in mod responsabil.

In perioada 24 mai – 27 iunie, proiectele au trecut printr-un proces amplu de jurizare, in urma caruia au fost evaluate. Publicul a avut oportunitatea sa voteze proiectul preferat, contribuind astfel cu 30% din nota finala. Restul de 70% a fost reprezentat de catre evaluarea unui juriu compus din 12 membri: reprezentanti ai ONG-urilor, ai OMV Petrom, jurnalisti si experti in domeniul responsabilitatii sociale.

“Pornind de la conceptele Smart si Conectivitate s-a nascut ideea de Hub Educational dedicat elevilor de liceu. SmartLab aduce un element nou intr-un mediu educational clasic si le va permite elevilor sa invete pe echipamente moderne si sa se orienteze catre o cariera in domeniul tehnic. Venim cu o structura noua de studiu, intr-un cadru non-formal care incearca sa atraga elevii interesati de tehnologie”, a declarat Claudiu Radu Bauxbam, initiatorul proiectului SmartLab, unul din proiectele castigatoare.

Proiectele castigatoare vor primi finantarea si vor demara  implementarea in decurs de un an, pentru a contribui la rezolvarea unor nevoi din comunitatile din Romania. Pe parcursul celor 6 editii ale competitiei “Idei din Tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de aproximativ 900.000 de euro pentru peste 80 de proiecte.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*