Noutati

28 elevi din Cluj invata programare Scratch de la angajatii SAP

Zece voluntari din cadrul companiei de solutii software de business SAP organizeaza, impreuna cu asociatia Cartea Daliei, un club de programare Scratch la Scoala Gimnaziala ”Emil Isac” din Cluj-Napoca, pentru cei 28 de elevi ai clasei a IV-a A.

Clubul de Scratch face parte din proiectul Adoptam o Scoala al asociatiei Cartea Daliei, prin care aceasta creeaza parteneriate intre companii si cate o scoala clujeana. Voluntarii, angajati ai companiei, organizeaza activitati care implica tehnologia pentru elevii unei clase din scoala „adoptata”. Astfel, elevii isi dezvolta competente necesare pentru piata muncii secolului 21, precum munca in echipa, creativitatea si gandirea sistematica, toate importante in orice meserie si-ar alege elevii o data ce ajung mari.

„Educatia si accesul la tehnologie sunt necesare atat pentru o forta de munca adaptata la economia digitala, cat si pentru o societate bazata pe progres si implicare, cu oameni care isi urmeaza pasiunile si care totodata isi propun sa rezolve problemele cu care se confrunta cei din jur, inca de la cele mai mici varste. Prin aceasta initiativa educationala, ne dorim nu numai sa  oferim o experienta de invatare interactiva, ci si sa demonstram ca fiecare om este o sursa de talent, care trebuie doar descoperita si incurajata”, declara Sarbrina Mitu, Marketing Manager SAP Romania & Partner Marketing Lead for CEE.

Activitatile clubului se desfasoara saptamanal, pe durata semestrului al doilea al anului scolar 2016-2017. Cei 28 elevi inscrisi in club vor invata sa faca mici animatii si jocuri, prin care isi vor dezvolta aptitudini necesare pentru piata muncii secolului 21.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*