Noutati

350 de familii vulnerabile primesc kituri pentru deszapezirea gospodariilor

350 de familii din comuna Movila Miresii din judetul Braila primesc roabe si lopeti pentru deszapezirea locuintelor, dar si alimente neperisabile de stricta necesitate (apa, ulei, conserve, malai, orez, paste, etc). Actiunea face parte din proiectul “Consolidam comunitati”, derulat Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania, si este sprijinita de DSU si autoritatile locale.

“Venim in completarea sprijinului oferit de autoritati, cu kituri de interventie pentru inlaturarea zapezii din perimetrul gospodariilor. Ii responsabilizam pe oameni sa se ajute singuri si eliminam in acest fel si pericolul ca in eventualitatea unei topiri rapide apa rezultata sa afecteze peretii locuintelor”, a declarat Gabriel Pascal, Director de Programe Habitat for Humanity Romania.

Sprijinul oferit celor 350 de familii este posibil datorita unui parteneriat mai larg dintre Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania. In luna martie, cele doua organizatii au lansat “Consolidam comunitati”, proiect de preventie si interventii pentru diminuarea riscurilor in caz de dezastre naturale si domestice. Pe langa un stoc de 700 de kituri de interventii, Kaufland Romania finanteaza prin acest proiect si:

  • Traininguri pentru 4,500 de elevi de liceu. Acestia invata, prin simulari si jocuri, comportamentul ce trebuie avut inainte si dupa producerea dezastrului;
  • Eliminarea improvizatiilor ce pun in pericol viata si locuintele a 400 de familii ce traiesc in zone defavorizate, prin reparatii ale instalatiilor de incalzire si electrice.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*