Important

Ambalajul Tetra Brik Aseptic a obtinut certificarea Vinçotte

Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge cu capac LightCap™ 30 din plastic regenerabil a devenit primul ambalaj aseptic din carton la nivel mondial care a primit cea mai inalta clasa a certificarii Vinçotte pentru ca utilizeaza materiale regenerabile.

Noul ambalaj este produs utilizand o pelicula si un capac din plastic biodegradabil realizate din polimeri derivati din trestia de zahar. In combinatie cu cartonul, aceste elemente ridica procentul de materii prime din surse regenerabile utilizate la crearea ambalajului la peste 80%, care este de altfel si pragul minim pentru obtinerea unei certificari de patru stele de la Vinçotte, agentia de acreditare din Belgia, recunoscuta la nivel mondial pentru evaluarea continutului regenerabil din produsele de ambalare.

Noul ambalaj are si o amprenta de carbon mai redusa cu pana la 17%, comparativ cu un ambalaj standard, conform unei analize independente realizate de IVL Swedish Environmental Research Institute.

„Utilizarea in mai mare masura a materialelor regenerabile, definite ca resurse naturale care pot fi reinnoite in timp, joaca un rol din ce in ce mai important in reducerea deficitului de resurse si a schimbarilor climatice”, a declarat Philippe Dewolfs, Presedintele Comitetului de Certificare din cadrul Vinçotte. „Acesta este singurul ambalaj aseptic din carton pe care l-am certificat pana acum si care este calificat pentru o certificare de patru stele”.

Noua versiune a ambalajului Tetra Brik Aseptic 1000 Edge cu capac LightCap 30 din plastic biodegradabil este disponibila tuturor clientilor la nivel global. Trecerea la noua versiune nu presupune nicio investitie suplimentara in noi echipamente de ambalare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*