Apel public la “Parteneriate pentru ODS”
Global Compact Network Romania face publica Declaratia de Asumare a Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabila si adreseaza un apel public la “Parteneriate pentru ODS” in vederea elaborarii pana la finalul acestui an a planului de actiune al Romaniei, pentru definirea angajamentului privind contributia tarii noastre la ODS pana in anul 2030.
Dupa cum declara Ban Ki-moon, Secretarul General O.N.U, “UN Global Compact este unic pregatit si pozitionat pentru a conduce sectorul de afaceri in era Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabila”, fapt ce confera retelei din tara noastra resursele, instrumentele dar si misiunea de a indruma afacerile din Romania pe drumul lor catre sustenabilitate. In acest sens, membrii Global Compact Network Romania sunt primii care isi asuma public Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila si se angajeaza sa vina in sprijinul acestora prin activitatea de zi cu zi a organizatiilor pe care le conduc.
In spiritul Obiectivului 17 – Parteneriate pentru obiective, membrii Global Compact Network Romania fac apel la toti factorii interesati, pe care ii invita sa isi asume public Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila si sa se alature eforturilor retelei locale in vederea elaborarii pana la finalul acestui an a planului de actiune al Romaniei, pentru definirea angajamentului privind contributia tarii noastre la ODS pana in anul 2030.
Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila asumate de companiile membre in Comitetul Director Global Compact Network Romania:
OMV Petrom
“Suntem la inceput de drum in ceea ce priveste asumarea obiectivelor, dar actiunile noastre de responsabilitate pentru indeplinirea acestora vor avea un impact din ce in ce mai mare pe masura ce implicam nu numai mediul de business, dar si autoritatile si societatea civila, intr-un demers ce poate fi un bun exemplu de colaborare.” – Mariana Gheorghe, Director General Executiv OMV Petrom si Presedintele Comitetului Director Global Compact Network Romania
Raiffeisen Bank Romania
“Alaturarea Raiffeisen Bank la initiativa de responsabilitate la nivel mondial UN Global Compact este un pas firesc, ce vine in continuarea celor deja facute de companie in promovarea unor practici de business responsabile. In consecinta, am decis totodata sa facem parte din grupul de initiativa ce va infiinta o retea locala UNGC, care, intr-un orizont de timp nu foarte indepartat, speram sa reuneasca cat mai multe companii din Romania preocupate de dezvoltarea durabila.” – Steven van Groningen, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank Romania.
Telekom Romania
“Traim intr-o societate care se bazeaza pe industrii care cresc si inoveaza. Performantele lor se identifica cu evolutia noastra. Telecomunicatiile intregesc peisajul contemporan – al vitezei, al informatiei, al unui spatiu efervescent si eterogen – al diversitatii. E benefic sa fii parte integranta si activa a transformarii unei societati, insa trebuie sa avem in vedere ca resursele sunt limitate si, daca nu inovam, le vom epuiza rapid. Din acest motiv investim in infrastructura, care asigura dezvoltarea pe termen lung a economiilor, dar si in solutii pentru orase inteligente in care tehnologia, administratiile si cetatenii fac parte dintr-un ecosistem eficient.” – Miroslav Majoroš, CEO Telekom Romania.
Coca-Cola Hellenic Romania
“Ne implicam in proiecte care sa aduca valoare in comunitatile in care operam si prin care sa reducem impactul asupra mediului. Ne asumam rolul de a promova standarde inalte in ceea ce priveste dezvoltarea durabila si sustenabilitatea afacerilor in Romania.” – Jaak Mikkel, Manager General Coca-Cola Hellenic Romania .
EY Romania
“Traim intr-o perioada a schimbarilor extraordinare. Lumea se schimba intr-un ritm fara precedent. Transformarea digitala a sters granite si a deschis zone de oportunitate neexplorate. Depinde de noi sa valorificam acest imens potential. La EY ne concentram constant pe intelegerea schimbarii si transformarea ei in informatii si directii valoroase pentru stakeholderii nostri. In calitate de membri fondatori ai Global Compact Network Romania, consideram ca Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila promovate de UN Global Compact se aliniaza perfect cu scopul si valorile nostre. Avem in comun dorinta de a dezvolta in Romania o economie sustenabila si incluziva, care livreaza beneficii durabile oamenilor, comunitatilor si intregii piete.” – Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania.
Maastricht School of Management Bucharest
“Prin prezenta in Global Compact Network Romania ne dorim ca si pe aceasta cale sa sustinem si sa promovam concepte precum: management responsabil, shared value, implicare sociala. Tot ce ne dorim mai departe este sa vedem cat mai multe companii, in special companii romanesti, si ONG-uri care sa se alature acestei initiative.” – Dora Surugiu, Managing Director Maastricht School of Management Bucharest.
Cele 17 obiective propuse comunitatii internationale pentru urmatorii 15 ani vizeaza eradicarea saraciei extreme, lupta impotriva inechitatii si injustitiei si protejarea planetei. Obiectivele au, prin natura lor, un caracter global, dar atingerea lor depinde de succesul implementarii la nivel local si national, unde este de asteptat sa declanseze o reactie in lant atat in mediul de afaceri cat si la nivelul sectorului politico-administrativ.
Descarca si semneaza Declaratia de Asumare a Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabila!
Leave a comment