Important

Atentia pentru cladiri sustenabile

Floreasca Park, dezvoltat de companiile Portland Trust si ARES Management, a obtinut CEEQA (Central and Eastern Real Estate Quality Award) Real Green Building of the Year, un premiu prestigios, acordat de Financial Times

cosmindragomir_FloreascaPark_XL_086Un dezvoltator imobiliar, care vrea sa construiasca inteligent, pe termen lung, trebuie sa aiba in vedere si componenta de sustenabilitate. Fara a lua in calcul acest aspect, respectiva companie nu poate avea pretentia ca este un jucator social, implicat in comunitate.

Standardele de raportare prevad cerinte clare legate de datele care pot fi dezvaluite si analizate in raportarea de CSR in cazul sectorului constructiilor si cel imobiliar. Evident, cand vorbim, de Romania, pentru ca inca suntem intr-un stadiu incipient, nici nu trebuie sa mergem prea departe cu aceasta cercetare a celor care au raportat pe CSR din domeniu, pentru ca nu sunt multi. Mai degraba rapoartele sunt inexistente, doar marii producatori raportand, caci in ceea ce priveste dezvoltatorii, acestia nici macar nu isi pun problema.

Constructiile sustenabile trebuie sa urmeze criterii clare pentru a intra in aceasta categorie, evident diferentiat pe cladiri rezidentiale, cele de birouri sau logistice. Avem cateva exemple de cladiri care urmeaza standarde din directia ecologica.

Robert Neale, CEO Portland Trust (al doilea de la dreapta), tinand in mana trofeul

Robert Neale, CEO Portland Trust (al doilea de la dreapta)

Floreasca Park, dezvoltat de companiile Portland Trust si ARES Management, a obtinut CEEQA (Central and Eastern Real Estate Quality Award) Real Green Building of the Year, un premiu prestigios, acordat de Financial Times. Distinctia reprezinta o recunoastere a realizarilor deosebite din domeniul sustenabilitatii in sectorul imobiliar comercial.

Situat in nordul orasului Bucuresti, Floreasca Park este un complex de birouri de 40.000 de metri patrati, cu specificatii si eficienta de inalta calitate, in constructia caruia s-a acordat o atentie speciala reducerii consumului de energie. Dezvoltarea ansamblului a fost coordonata de biroul de arhitectura din Praga al Chapman Taylor, caruia i s-a solicitat sa proiecteze un complex unic si ecologic de birouri.

cosmindragomir_FloreascaPark_XL_012Premiul CEEQA vine in urma cresterii nivelului certificarii BREEAM de la “Very Good” la “Excellent”, calificativ obtinut la inceputul lui 2014. Cladirea a fost construita cu tehnologii ecologice ale cladirii, care includ un sistem de pompe de caldura geotermale ce reduce semnificativ consumul de energie, ceea ce le permite chiriasilor sa beneficieze de o reducere semnificativa a costurilor de utilitati. Floreasca Park a fost apreciat de catre CEEQA Awards pentru prima data anul trecut, atunci cand i-a fost acordat premiul Office Development of the Year 2014.

“Portland Trust este incantat sa fie desemnat castigatorul acestui premiu, deoarece prin acest concept nou pe piata sunt demonstrate atat abilitatile noastre antreprenoriale, cat si angajamentul real fata de sustenabilitate. cosmindragomir_FloreascaPark_XL_022Reducerea costurilor este mai presus de standardul pietei si acest lucru este apreciat cu adevarat ca fiind ceva diferit. Cladirea este la ora actuala complet inchiriata, aceasta fiind o dovada in plus a preocuparii pentru mediu pe care constructia Floreasca Park o reflecta” , a spus un reprezentant al Portland Trust.

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*