Noutati

BCR lansează primul traseu de educație financiară pentru copii prin programul Școala de Bani, în parteneriat cu Questo

Pentru misiunea Băncii Comerciale Române de a crește calitatea vieţii prin independență financiară, Școala de Bani, programul de educație financiară al companiei, duce mai departe misiunea de a crește nivelul de informare al României în domeniu prin lansarea primului quest de educație financiară pentru copii, în parteneriat cu Questo.

Quest-ul campaniei „BanMan și Scoala de Bani” se va desfășura în București, în perioada 15 septembrie – 30 septembrie 2018. Sâmbătă, în prima zi de quest, Piața Universității s-a transformat în punctul de start al traseului, pe parcursul căruia peste 210 de persoane au învățat pas cu pas, șapte noțiuni importante de educație financiară, corelate cu șapte locații iconice din centrul Bucureștiului.

„Sperăm ca noul proiect, în care am transformat noțiunile de educație financiară în punctele cheie ale unui  traseu prin București, să le trezească celor mici curiozitatea de a descoperi mai multe despre lumea banilor și să facă aceste concepte mai ușor de înțeles pentru ei. Peste 40.000 de copii și tineri au participat până acum, în întreaga țară, la atelierele de educație financiară de la Școala de Bani”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului Școala de Bani.

BCR și-a propus, astfel, să crească încrederea românilor în deciziile lor financiare, susținându-i cu educație financiară gratuită! Prin acest quest oricine poate afla secrete simple și practice care îi vor lua prin surprindere și care îi vor învăța cum să obțină mai mult de la banii lor, vor descoperi indicii și vor învăța astfel despre bugete, economisire și chibzuință.

Quest-ul dezvoltat pentru BCR, este încă o dovadă că învățarea prin joacă este cea mai eficientă metodă de asimilare a informațiilor noi, mai ales pentru cei mici. Acesta e primul dintre proiectele educative dezvoltate de Questo pentru copii și ne bucură că am avut alături un partener care înțelege importanța adaptării la tehnicile și tehnologiile moderne“,  a precizat Claudiu Petria, cofondator Questo.

Aplicația Questo, disponibilă pe Google Play și App Store, este asemănătoare cu un treasure hunt, un joc în care explorezi lumea reală. Traseul propus de Școala de Bani îi poartă pe părinți și copii într-o aventură prin centrul capitalei, unde vor căuta indicii, învățând în același timp despre importanța responsabilității în folosirea banilor, despre cum putem să ne îndeplinim visurile prin economisirea și administrarea cât mai eficientă a bugetului personal. În aplicație sunt disponibile detalii despre joc, lungimea și durata medie de explorare, care pot fi aflate cu ușurintă de utilizatori înainte de a porni pe traseu. De asemenea, detalii suplimentare se găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului: https://goo.gl/ew9ess

Despre Școala de Bani

Școala de bani este cel mai amplu program de educație financiară din România. În ultimii doi ani, peste 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către aproximativ 70.000 de români, din care 30.000 de adulți și 40.000 de copii și tineri. Cei interesați se pot înscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, unde pot consulta și calendarul activităților, dar și în orice sucursală BCR.

Toate studiile desfășurate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene şi prezentat în cadrul celei de a doua ediţii a European Money Week din acest an a plasat România pe ultimul loc din 127 de țări calificate ca răspunsuri, cu un procentaj de 22%, în condițiile unei medii europene de 55%.  

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*