Important

Bolt anunță inițiativa Green Plan, pentru a-și reduce amprenta de dioxid de carbon în Europa

Bolt, cea mai mare platformă europeană de transport la cerere, va transforma cursele efectuate prin intermediul aplicației sale în Europa în călătorii neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Această inițiativă este parte a unei strategii de mediu mai extinse a Bolt, denumită Green Plan.

Inițiativa de neutralizare a amprentei de dioxid de carbon presupune o investiție de peste 10 milioane de euro până în 2025. Această inițiativă va transforma Bolt în cea mai mare platformă de ride-hailing din Europa care se angajează în mod voluntar să neutralizeze amprenta de dioxid de carbon generată de cursele sale.

Bolt va neutraliza amprenta de dioxid de carbon aferentă curselor efectuate în Armenia, Austria, Azerbaijan, Cehia, Croația, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Kazahstan, Lituania, Letonia, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Suedia, Ucraina și Ungaria.

Inițiativa este parte a Green Plan, care include o serie de obiective privind protecția mediului:

  • Să reducă amprenta de dioxid de carbon a Bolt în sectorul european de transport cu cel puțin 5 milioane de tone până în 2025.
  • Să reducă emisiile de dioxid de carbon la nivel european prin introducerea mai multor tipuri de călătorii prietenoase cu mediul, dintre care pasagerii pot alege, și să reducă amprenta de dioxid de carbon a birourilor Bolt la nivel global în 2020.
  • Să creeze orașe mai verzi prin introducerea trotinetelor electrice în mai multe orașe și prin introducerea pentru pasageri a opțiunii de a dona și sprijini diferite inițiative ecologice direct din aplicație.

Alături de o serie de companii de tehnologie din Estonia, care astăzi își asumă un Angajament Ecologic în cadrul Summit-ului Digital de la Tallinn ce reunește lideri guvernamentali din țările orientate către sectorul digital, Bolt se angajează să-și reducă impactul asupra mediului și să contribuie extensiv la soluționarea problemelor climatice. Aceasta include printre altele educarea și implicarea utilizatorilor în subiecte referitoare la impactul activităților umane asupra mediului.

Markus Villig, CEO și fondator al Bolt: 

“Să începem cu faptele – schimbările climatice sunt reale, iar emisiile de gaze cu efect de seră sunt principala cauză a acestora.

Astăzi, transportul rutier generează circa 20% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din Europa. Cum Bolt este parte a acestui ecosistem, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a găsi soluții.

Lucrăm permanent pentru a accelera trecerea către vehicule utilizate în comun și în mod eficient – mașini electrice, biciclete, trotinete electrice și alte tipuri de vehicule care încă nu există. Totodată, trebuie să acceptăm că ritmul de tranziție actual nu este suficient de rapid.

Așadar, în timp ce ne concentrăm pe reducerea emisiilor de dioxid de carbon prin creșterea numărului de vehicule utilizate în comun și de vehicule electrice în orașele unde operăm, măsurile de reducere a amprentei de carbon au efect imediat și acționează ca un stimulent în interiorul companiei pentru a accelera tranziția.

Ne aflăm într-o poziție unică și favorabilă care ne permite să acționăm ca o forță a schimbării atât din afară, cât și din interiorul industriei, și sperăm ca această acțiune să reprezinte un exemplu pentru alte companii, astfel încât să putem merge înainte fiind responsabili față de mediu împreună.”

Bolt colaborează cu Natural Capital Partners, furnizor de soluții cu impact pozitiv asupra amprentei de carbon și soluții pentru energie regenerabilă, pentru a-și respecta promisiunea de a-și neutraliza amprenta de dioxid de carbon. Natural Capital Partners administrează Protocolul ‘The CarbonNeutral’, care oferă afacerilor din întreaga lume garanția că acțiunile lor de reducere a amprentei de dioxid de carbon privind activitățile, operațiunile și produsele lor sunt clare, transparente și la cele mai înalte standarde.

Jonathan Shopley, managing director, afaceri externe în cadrul Natural Capital Partners:

“Acțiunile de neutralizare a amprentei de dioxid de carbon sunt tot mai importante la nivelul

tuturor sectoarelor economice pentru a reduce rapid emisiile, astfel încât încălzirea globală să fie limitată la 1,5 grade Celsius. Suntem încântați să lucrăm cu o companie inovatoare, care își ia angajamentul de a avea un impact pozitiv imediat asupra climei.”

Bolt deservește în acest moment 25 de milioane de clienți din peste 30 de țări la nivel global și este lider în domeniul transportului la cerere în Europa și Africa. Anul trecut, a devenit prima companie care a introdus serviciile de ride-hailing și închiriere de trotinete electrice într-o singură aplicație, permițând astfel utilizatorilor de servicii de ride-hailing să opteze pentru curse mai rapide și mai prietenoase cu mediul în centrele urbane aglomerate.

Despre Bolt

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, este cea mai mare platformă europeană de transport, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai ușoară, rapidă și convenabilă.

Înființată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013. Este una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa și Africa, având printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar și pe Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Bolt are 25 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 30 de țări din lume. Mai multe informații: www.bolt.eu

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*