Noutati

Cehia se alatura UN Global Compact

In Cehia, a fost lansat biroul local al Global Compact in cadrul unui eveniment unde s-a marcat si aniversarea de un an de la adoptarea Planului national de actiune pentru responsabilitate corporativa.

A mai ramas foarte putin pana cand Romania va avea si ea propriul birou local Global Compact, programul de sustenabilitate al Natiunilor Unite. O sa revin cu informatii despre lansarea locala, care va avea loc in 15 mai.

Pana atunci, intr-o tara apropiata de noi, in Cehia, a fost lansat biroul local al Global Compact in cadrul unui eveniment, gazduit de Ministerul Industriei si Comertului, unde s-a marcat si aniversarea de un an de la adoptarea Planului national de actiune pentru responsabilitate corporativa. Va invit sa cititi acest plan de actiune, care ar putea fi o sursa de inspiratie si pentru noi.

Jan MladekJan Mladek, Ministrul Industriilor si Comertului, a spus ca noua retea locala va avea mult de munca, dar a subliniat importanta si nevoia pentru o asemenea organizatie in tara. “[Responsabilitatea sociala] este vazuta adesea intr-un mod foarte ingust, nu doar de catre public, dar si de companii si media, ca ocupandu-se doar cu caritatea. Ceea ce este complet fals.”

Evenimentul a adus laolalta membri fondatori ai biroului local, reprezentanti ai ministerului si ai Consiliului de Calitate din Cehia, dar si alti stakeholderi care doresc consolidarea sustenabilitatii corporative din tara.

Georg_KellDirectorul Executiv al UNGC, Georg Kell, a remarcat, in alocutiunea lui, ca raspuns la ceea ce a spus ministrul industriilor, ca “lansarea acestei retele trimite un semnal puternic ca organizatiile cehesti sunt gata sa isi scaleze angajamentele pentru a integra sustenabilitatea in strategiile si operatiunile lor, si pentru a-i inspira si pe altii sa ii urmeze.”

Au fost organizate si alegeri pentru Comitetul de organizare si Lucie Madlova a fost aleasa ca reprezentant al retelei. Madlova si Kell au semnat primul Memorandum de Intelegere, care confirma angajamentul celor doua organizatii pentru a lucra impreuna astfel incat sa contribuie la misiunea si principiile UN Global Compact.

Participantii au incheiat ziua cu o Conferinta pe Reponsabilitate Sociala, care a acoperit diverse subiecte legate de Global Compact, retelele locale si raportarea. Companiile au discutat despre provocarile cheie din zona sustenabilitatii corporative si cum pot lucra organizatiile lor. Reprezentanti ai birourilor locale din Franta si Germania au luat parte la eveniment, subliniind valoarea retelelor locale in translatarea principiilor agendei de sustenabilitate globale in context local.

Biroul local al Global Compact din Cehia are 12 membri fondatori.

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*