Noutati

Chefs for Humanity: show culinar live la BIG BUILD 2016

Chefs for Humanity: show culinar live pentru cei 800 de voluntari care vor construi si renova 40 de case in doar 5 zile, la Bacau. Evenimentul de live cooking este organizat de Habitat for Humanity Romania cu sprijinul Asociatiei Cuturale Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.) pentru BIG BUILD 2016, cel mai mare proiect de constructie accelerata si voluntariat din Europa.

Echipa de bucatari, coordonata de Radu Zarnescu, secretarul general al A.C.E.E.A., va pregati peste 4,000 de portii intr-o suita de show-uri culinare care se vor desfasura intr-o imensa bucatarie amenajata langa santier. „Diversitatea meniului propus reprezinta o calatorie in jurul lumii, realizata de bucatari emeriti din Europa, America de Nord si Africa. ”, a declarat Radu Zarnescu, secretar general A.C.E.E.A.

Habitat for Humanity Romania ajuta 40 de familii sa aiba o locuinta decenta in doar 5 zile pentru a sarbatori Ziua Mondiala a Locuirii si 40 de ani de la infiintarea organizatiei la nivel mondial. 800 de voluntari din tari ca SUA, Irlanda de Nord, Germania, Olanda, Slovacia, Coreea de Sud, etc, din companiile romanesti, personalitati si reprezentanti ai comunitatii diplomatice la Bucuresti vor construi alaturi de familiile partener.

In pregatirea meniului vor fi folosite produse fresh oferite de Kaufland Romania. “Pentru a sustine munca voluntarilor care se implica in constructia caselor pe tot parcursul celor 5 zile, vom pune la dispozitia bucatarilor produse alimentare proaspete: 4,000 kg de legume, 2,500 kg de fructe fresh, 2,700 kg de carne, 10,000 de chifle dar si produse marca proprie K-Classic”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania.

Alti 1,200 de voluntari au lucrat pana acum, la pregatirea santierului. Acesta va deveni cel mai mare eveniment de constructie accelerata si voluntariat realizat vreodata in Europa.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*