Important

Coalitia Natura 2000 si Plantam fapte bune in Romania, in parteneriat pentru natura

Doua dintre cele mai mari organizatii de mediu din Romania, Coalitia Natura 2000 si Plantam fapte bune in Romania, anunta incheierea unui protocol de colaborare menit sa contribuie la (re)impadurirea Romaniei intr-un mod responsabil fata de biodiversitate.

“Protocolul de colaborare semnat cu Federatia Coalitia Natura 2000 reprezinta un element important pentru ca are ca scop evitarea potentialului impact negativ al utilizarii unor specii forestiere asupra conservarii biodiversitatii in cazul culturilor forestiere care se vor instala prin activitatile noastre”, a declarat Marin Toma, coordonator Plantam fapte bune in Romania.

Parteneriatul atesta intentiile asumate pentru implementarea in activitatile de impadurire ale Plantam fapte bune in Romania a celor mai bune practici in materie de conservare a biodiversitatii.

“Avem nevoie nu doar de conservarea padurilor cu statut de protectie ci si de noi paduri. Mai mult, este necesar sa oprim desertificarea terenurilor si sa punem in valoare campurile lipsite de potential agricol sau haldele de steril. Din aceste motive apreciem activitatea colegilor de la Plantam fapte bune in Romania si am ales sa dam o mana de ajutor, asigurandu-ne ca plantarea viitoarelor paduri nu va produce prejudicii pentru biodiversitate”, a declarat Liviu Cioineag, directorul executiv al federatiei.

Coalitia Natura 2000 Romania va facilita evaluarea terenurilor pentru identificarea de specii si habitate protejate, in timp ce Plantam fapte bune in Romania va implementa standardele de biodiversitate pentru ca activitatile de impadurire sa aduca cat mai multe beneficii.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*