Noutati

Coca-Cola HBC, desemnată din nou cea mai sustenabilă companie din industria de băuturi din Europa

Indexul de Sustenabilitate Dow Jones 2019 – un indicator de referință la nivel internațional pentru sustenabilitatea companiilor – a desemnat Coca-Cola HBC drept cea mai sustenabilă companie din industria de băuturi din Europa. Aceasta este a șasea oară în ultimii 7 ani când compania ocupă primul loc în acest clasament și a noua oară consecutiv când s-a numărat printre primele trei cele mai sustenabile companii din industria de băuturi la nivel global și european.

Scorurile maxime înregistrate la 11 categorii și îmbunătățiri în altele 9 au contribuit la un scor general de 90, care a plasat compania pe locul doi în clasamentul global.

“Suntem onorați și mândri că angajamentul echipei noastre și al partenerilor noștri în ceea ce privește practicile sustenabile ne-a adus din nou această recunoaștere. Suntem conștienți de faptul că aceste demersuri nu se opresc niciodată și întotdeauna mai sunt lucruri de făcut. Din acest motiv, punem accent pe îndeplinirea consecventă, pe termen lung, a obiectivelor noastre de sustenabilitate”, a declarat Zoran Bogdanovic, CEO al Coca-Cola HBC.

Rezultatele de sustenabilitate din 2018 care au contribuit la acest scor:

  • Ne-am îndeplinit angajamentul de a reduce emisiile de carbon din lanțul nostru de valoare cu 25% (comparativ cu 2010), cu doi ani mai devreme decât termenul stabilit (2020). Cu alte cuvinte, am redus cu 1,27 milioane de tone emisiile de carbon.
  • Am atins un scor de angajament în rândul angajaților de 88%, peste media companiilor FTSE 100.
  • 37% din pozițiile de management sunt deținute în prezent de femei, ținta noastră fiind de 50% până în 2025.
  • 98% din cheltuielile noastre cu furnizorii, în valoare de 237 mil. euro, au mers către furnizori locali, sprijinind astfel afacerile și crearea de locuri de muncă în țările în care activăm. În același timp, am contribuit la economiile locale și am plătit taxe în valoare de 328 mil. euro.
  • Am investit 7,9 mil. euro în proiecte dedicate comunităților, din care mai mult de o treime au mers către programul nostru dedicat tinerilor, Youth Empowered, pentru a-i ajuta să dezvolte abilități profesionale și personale.
  • Am redus cantitatea de apă utilizată în procesele de producție din fabricile noastre cu 22% (comparativ cu 2010).
  • Am colectat cu succes echivalentul a 45% din totalul ambalajelor primare pe care le-am pus pe piață, pentru a fi reciclate.

Misiunea noastră: sustenabilitatea

În septembrie 2018, am lansat angajamentele de sustenabilitate pentru 2025, pentru a aborda 6 domenii-cheie: reducerea emisiilor; consumul de apă și administrarea acesteia; O lume fără deșeuri; aprovizionarea cu ingrediente; nutriție; oamenii și comunitățile noastre. Detaliile despre toate angajamentele noastre pot fi găsite aici. Am făcut deja progrese importante și suntem aproape de atingerea acestor obiective.

Performanțele Coca-Cola HBC în materie de sustenabilitate sunt recunoscute și de alte clasamente respectate din industrie, cum ar fi CDP Climate Disclosure, MSCI ESG Rating și FTSE4Good Index.

Despre Coca-Cola HBC 

CocaCola HBC este unul dintre cei mai mari imbuteliatori ai companiei CocaCola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zona geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, deservind o populație de aproximativ 605 milioane de oameni. CocaCola HBC oferă o gama variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea. CocaCola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale.

Coca-Cola HBC România a fost declarată cea mai sustenabilă companie pe plan local în 2016, 2017, 2018 și 2019, conform studiului România CSR Index, realizat de agenția de consultanță independentă The Azores. Coca-Cola HBC România este liderul industriei de băuturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de băuturi. Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitați site-ul www.coca-colahellenic.ro și să ne urmăriți pe Linkedin și Facebook.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*