Important

Copiii nevăzători învață să meargă pe bicicleta în tandem între 26 iulie – 2 august

Între 26 iulie și 2 august, baza sportivă a Comitetului Olimpic și Sportiv Român de la Izvorani devine casă pentru 30 de copii cu probleme de vedere. Copiii din Brașov, Timișoara și Cluj Napoca vor învăța cum să practice ciclismul în tandem.

Tandem BikeFland, proiectul inițiat anul trecut de Clubul Sportiv Tandem Arena, a demarat a doua ediție a taberei între 10 – 17 iulie cu copiii din Buzău, Târgu Frumos și București. Între 26 iulie – 2 august, o nouă serie de copii urmează să se întâlnească la Izvorani pentru a participa la activitățile sportive pregătite.

Proiectul este derulat de Asociaţia Club Sportiv Tandem Arena şi finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.“ Coordonatorul Tandem BikeFland este Florin Georgescu, primul român nevăzător care a pedalat, în tandem cu un prieten, de la Arad la Londra, în anul 2012.

Tabăra Tandem BikeFland 2 va fi urmată de Campionatul de Ciclism în Tandem, la Timișoara. Detalii pe site-ul www.instaredebine.ro.

Florin Georgescu, omul care a adus sportul mai aproape de nevăzători

Florin Georgescu, Președintele Asociației Tandem Arena, este nevăzător de la doisprezece ani, dar asta nu l-a împiedicat să aibă un job normal, un doctorat în psihologia educației și să meargă peste 5000 de kilometri pe bicicleta în tandem. Sportul, în special ciclismul în tandem, i-a schimbat stilul de viață. Din 2010, de când s-a urcat prima dată pe bicicletă alături de prietenul lui, Alexandru Răcănel, și-a dorit să le ofere tuturor nevăzătorilor posibilitatea să încerce ciclismul în tandem. Florin este unul dintre cei peste 93.000 de nevăzători din România. Unul norocos pentru că iese din casă fără teamă, are un job full time și face sport. Îi place să vorbească despre cărți, filme și să povestească întâmplări amuzante din Doi pe Bicicletă, Caravana Casper, Vezi Dincolo de Limite, proiectele pe care le-a fondat pentru a le oferi persoanelor cu deficiențe posibilitatea de a-și descoperi o nouă pasiune și de se integra mai ușor. Își amintește cum a descoperit România de pe bicicletă și cum era să cedeze psihic în drumul spre Londra, în 2012.

“Eram un om destul sedentar înainte, noroc cu prietenul meu Alexandru că s-a sesizat. El m-a convins să mergem pe o bicicletă în tandem. Ideea era să combatem sedentarismul meu zi de zi, dar ne-a plăcut așa de mult ciclismul în tandem, încât am conceput proiectul Doi pe Bicicletă și am plecat în jurul României. După asta, în 2012, am pedalat de la Arad la Londra, cam 100 kilometri pe zi, pe vânt, ploaie, dealuri, aici chiar am simțit de câteva ori că nu mai rezist psihic. Atunci mi-am dat seama cât de mult poate schimba sportul viața unui om și am înființat Asociația Club Sportiv Tandem Arena, cu scopul de a aduce sportul mai aproape de oamenii cu deficiențe.“

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*