Important

Dr. Alaa Murabit, în Top 30 personalități globale sub vârsta de 30 de ani, vine la București într-o dezbatere despre etică și leadership

Universitatea din București, prin Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională (IDC) al Facultății de Științe Politice, organizează joi, 30 mai 2019, o nouă ediție din cadrul prestigioasei serii de prelegeri Kapuscinski Development Lectures (KDL).

Cunoscut ca echivalentul TED Talks în dezbaterile privind prioritățile globale de dezvoltare sustenabilă a economiei, societății și a mediului, evenimentul va avea loc în Sala Media a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București, începând cu ora 18:00.

Conferința este organizată împreună cu Comisia Europeană și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD/UNDP) și este inclusă pe agenda Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Evenimentul se va desfășura în limba engleză și va fi transmis live pentru a putea integra intervenții și întrebări de la experți și studenți din întreaga lume.

Invitatul principal al acestei ediții este dr. Alaa MURABITUnited Nations Sustainable Development Goals Global Advocate & UN High-Level Commissioner for Health, Employment and Growth, care va susține o prelegere cu tema Ethics of effective leadership. Intervenția va explora modul în care opțiunile morale personale influențează decizia liderilor și impactul acestora asupra calității vieții în societatea contemporană.

MIT Media Lab Director’s Fellow și Ashoka Fellow, în 2017 dr. Alaa Murabit a fost inclusă de Forbes în Top 30 de personalități globale sub vârsta de 30 de ani. Despre ea, Bill Gates comenta că este „una dintre acele persoane care întruchipează, cu adevărat, spiritul unui ‘goalkeeper’, o nouă generație de tineri, mai dinamică, tineri cu ajutorul cărora vom continua să progresăm în rezolvarea marilor probleme globale”.

Scurte cuvinte introductive vor susține reprezentanți ai Universității din București, ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Reprezentanței Comisiei Europene în România și ai Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Nu în ultimul rând, vor susține scurte prezentări Luciana Alexandra Ghica, Director al Centrului pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională (IDC) al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, și Dragoș Bucurenci, care va iniția dezbaterea cu publicul din sală și din mediul online.

Ediția din 2019, care marchează un deceniu de la prima prelegere KDL organizată în România, este dedicată memoriei regretatului diplomat român Mihnea Constantinescu. Evenimentul este organizat cu sprijinul cursanților masterului profesional în limba engleză de Afaceri Publice Internaționale din cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București.

Numite după jurnalistul polonez Ryszard Kapuscinski (1932-2007) cunoscut pentru reportajele din zone în curs de dezvoltare, prelegerile KDL aduc în prim-plan lideri la nivel global în domeniile lor și sunt o parte importantă a procesului de consultare publică pentru politicile europene de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară.

Kapuscinski Development Lectures (KDL) deschide cea de-a șasea ediție a conferinței internaționale de cercetare politică SCOPE: Science of Politics. Conferința este organizată de Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională (IDC), între 31 mai și 2 iunie la Casa Universitarilor din București, pentru a explora relația dintre etică și spațiul politic.

Universitatea din București este printre puținele instituții de învățământ superior la nivel global care a organizat mai multe ediții ale acestei serii, avându-i de-a lungul timpului invitați pe A.S.R. Prințul Moștenitor Haakon al Norvegiei (Ambasador PNUD al Bunăvoinței), prof. Paul Collier (University of Oxford & Banca Mondială), Owen Barder (Center for Global Development – Washington, D.C.) și prof. Thomas Pogge (Yale University).

Având în vedere numărul limitat de locuri în sală, participarea la eveniment se face exclusiv cu înscriere prealabilă aici.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*