Noutati

Enel Green Power anunta un nou parteneriat in domeniul energiei regenerabile

Enel Green Power (EGP), subsidiara de energie regenerabila a Grupului Enel, anunta semnarea unui acord de achizitie de energie, prin care Anheuser-Busch va cumpara energie electrica livrata in retea si certificate de energie regenerabila.

Obiectivul Global nr. 17: Parteneriate pentru realizarea obiectivelorParteneriatul pentru energie eoliana dintre EGP si Anheuser-Busch va fi primul proiect al producatorului de bere, la nivel mondial, de a contracta productia unei companii de utilitati, odata cu punerea in functiunea parcului eolian Thunder Ranch, preconizata pana la sfarsitul anului 2017. Reprezentand primul angajament major in domeniul energiei regenerabile din partea unei companii producatoare de bere pana in prezent, acest parteneriat este un pas esential in indeplinirea angajamentului global al companiei-mama Anheuser-Busch, acela de a acoperi, pana in 2025, 100% din energia electrica achizitionata din surse regenerabile.

“Contributia noastra la cresterea pietei de energie regenerabila nu este doar o masura benefica mediului inconjurator, ci si o miscare strategica, intrucat ne straduim sa obtinem sustenabilitate pe termen lung. Acum, mai mult decat oricand, suntem incantati sa conducem efortul global al companiei noastre catre un viitor regenerabil si, in parteneriat cu Enel, sa aratam industriei  un exemplu al modului in care companiile mari pot face diferenta in ceea ce priveste schimbarile climatice”, a declarat João Castro Neves, Presedinte si CEO al Anheuser-Busch.

Energia generata de instalatia Thunder Ranch prin acordul de achizitie este suficienta pentru alimentarea a peste 50.000 de gospodarii din SUA evitand in acelasi timp emisii de peste 400.000 de tone de CO2 in atmosfera, echivalent cu scoaterea din uz a peste 85.000 de vehicule din SUA in fiecare an.

Energia regenerabila produsa de parcul eolian Thunder Ranch, conform acordului de achizitie, reprezinta echivalentul a 50% din electricitatea totala achizitionata de Anheuser-Busch intr-un an – de la mai putin de 2% – reducand semnificativ emisiile de CO2 aferente activitatilor sale.  Prin acordul semnat, EGP obtine venituri certe, ceea ce va sustine cresterii capacitatii sale de energie regenerabila in SUA.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*