Noutati

Enel lanseaza o competitie pentru dezvoltarea tehnologiilor de energie regenerabila

Enel lanseaza o competitie pentru dezvoltarea tehnologiilor de energie regenerabila la Innovation Hub in Catania, Sicilia. 

Grupul ofera posibilitatea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si companiilor start-up de a colabora cu tehnicieni specializati si de a folosi echipamentele Innovation Hub al Enel din Passo Martino (Catania), Sicilia, pentru proiectarea,  implementarea si testarea ideilor selectate.

Companiile interesate de initiativa isi pot inscrie proiectele pe platforma www.openinnovability.enel.com, pana pe 15 noiembrie. Ideile asteptate vizeaza arii precum dezvoltarea solutiilor tehnologice inovatoare in segmentul energiilor regenerabile si, in special: noi module de generare de energie din surse solare, componente si instrumente pentru optimizarea performantei centralelor, sisteme automate si care folosesc inteligenta artificiala aplicate in procesul de constructie si operare a centralelor, sisteme hibride de producere a energiei regenerabile, solutii fotovoltaice plutitoare, noi tehnologii de siguranta, dezvoltarea tehnologiilor cu ajutorul realitatii virtuale si augmentate, noi servicii de energie digitala (Internetul Lucrurilor, metrici Big Data, mentenanta si operatiuni automatizate si predictive) si agregarea surselor distribuite de productie de energie.

IMM-urile si start-up-urile selectate se vor putea dezvolta in cadrul laboratorului Enel Innovation Hub din Catania cu sprijinul tehnicienilor de inalta specializare si prin accesul la laboratoare special concepute pentru testarea tehnologiilor inovatoare din segmentul producerii de energie din surse regenerabile, precum: sistemele solare termice si fotovoltaice, micro-retelele, energia eoliana si de stocare, echipamente de testare atat de interior cat si de exterior. In plus, companiile vor avea acces la reteaua Enel pentru a putea identifica parteneriate strategice care le vor ajuta sa se dezvolte. Totodata, start-up-urile vor avea acces la un program Enel de accelerare, care presupune sesiuni de training cu experti din industrie si sprijin pentru extindere internationala, crestere si dezvoltarea business plan-ului.

Initiativa face parte dintr-un program de investitii mai amplu, de peste 100 de milioane de euro, pe care Enel l-a lansat in cadrul hub-ului sau tehnologic din Sicilia. Programul are in vedere o investite de peste 80 de milioane de euro in centrala de productie a panourilor solare 3Sun si 20 de milioane de euro in Innovation Lab. Datorita noilor investitii, Innovation Lab va deveni un campus tehnologic si un accelerator destinat tinerilor antreprenori, conceput pentru a stimula inovarea si cercetarea in sectorul energiei electrice. Acesta va gazdui start-up-uri, centre de cercetare nationale si internationale si va fi conectat cu reteaua Enel Innovation Hub din intreaga lume, devenind un loc de intalnire pentru excelenta in tehnologii inovatoare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Comanda online revista The CSR Report. Livrare GRATUITA! Dismiss