Noutati

Enel raporteaza pe Obiectivele de Dezvoltare Durabila

Enel a lansat Raportul de Sustenabilitate al grupului pe 2015, devenind astfel prima companie din lume care a raportat progresele inregistrate in vederea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Durabila (ODD).

SDG Mapping Service al Global Reporting Initiatives (GRI) a confirmat faptul ca raportarea Enel pentru ODD este cartografiata in mod corect in ceea ce priveste liniile directoare G4 si inclusa cu acuratete in raport. Enel este prima companie din lume care au obtinut aceasta confirmare.

„Suntem deosebit de mandri sa contribuim la realizarea a patru Obiective de Dezvoltare Durabila ale ONU si sa fim una dintre primele companii din lume care au integrat aceste obiective in strategia de sustenabilitate si procesele de raportare, ceea ce reprezinta o dovada a angajamentului nostru”, a declarat CEO-ul Enel, Francesco Starace.

Cu acest raport de sustenabilitate, Enel a atins, pentru al saselea an consecutiv, nivelul “GC Advanced” al Global Compact apartinand Organizatiei Natiunilor Unite pentru comunicare privind progresele realizate in domeniul drepturilor omului, practicile de munca, mediul inconjurator si combaterea coruptiei.

De asemenea, grupul a fost inca o data confirmat in prestigiosul indice FTSE4Good, de data aceasta cu un scor ESG (mediu, social, guvernanta) de 4,1 din 5. Indicele FTSE4Good masoara performanta companiilor in domenii precum lupta impotriva schimbarilor climatice, guvernanta, respectarea drepturilor omului si lupta impotriva coruptiei.

Raportul de sustenabilitate al Enel pentru anul 2015 poate fi analizat aici >> Seeding Energies.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*