Noutati

Energie curata intr-un top de sustenabilitate

Schneider Electric, unul dintre liderii mondiali in managementul energiei,a fost inclus pe locul noua in topul celor mai avansate corporatii din lume in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila.

Schneider Electric The Hive 2011 07 18Exista nenumarate topuri in lume, care ne arata masura valorilor la un moment dat. Recent, a fost dat publicitatii un top al celor mai avansate corporatii din lume in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila (Indicele “Global 100”) din 2015. Clasamentul este realizat anual de Corporate Knights, o companie canadiana de media si consultanta pentru investitii.

Companiile incluse in topul Global 100 au inregistrat cele mai bune performante de dezvoltare sustenabila in sectorul lor de activitate si au fost selectate dintr-o baza initiala de 4.609 companii listate, cu o capitalizare bursiera de cel putin 2 miliarde de dolari (USD). Clasamentul este stabilit pe baza a 12 indicatori cantitativi de sustenabilitate, inclusiv suma veniturilor companiei realizate pe unitatea de energie consumata sau rata de prejudiciu pentru intreruperea activitatii. Cu alte cuvinte, urmareste indeaproape indici care sunt luati in calcul atunci cand se face raportarea pe sustenabilitate.

“Global 100 recunoaste companiile pioniere care construiesc noi metode de a realiza mai multe lucruri cu mai putine resurse”, a declarat Toby Heaps, CEO Corporate Knights.

Printre corporatiile care au ajuns in top se numara si Schneider Electric, unul dintre liderii mondiali in managementul energiei, care a fost inclus pe locul noua in acest top.

“Schneider Electric se claseaza intre primele 10 companii din acest top pentru al doilea an consecutiv, aceasta reprezentand o puternica recunoastere a angajamentului nostru continuu in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila. Zilnic, Schneider Electric incearca sa demonstreze ca interesele economice, sociale si de mediu sunt convergente. Pentru a avea un impact semnificativ si pentru a initia schimbari durabile, este necesara masurarea performantelor. De aceea, Schneider Electric are stabilite obiective specifice si isi masoara rezultatele in fiecare trimestru cu ajutorul barometrului Planeta & Societate”, a spus Jean-Pascal Tricoire, Presedinte si CEO Schneider Electric.

Compania utilizeaza barometrul “Planeta & Societate” de peste 10 ani pentru a-si masura performantele in materie de sustenabilitate. Acest barometru creat de companie in anul 2005 include obiective stabilite pentru o perioada de trei ani si rezultate trimestriale in functie de anumiti indicatori cheie de performanta, pe baza carora performantele sunt notate cu punctaje de la 1 la 10. Cu fiecare program de companie, grupul stabileste un nou barometru Planeta & Societate. Rezultatul final al programului de companie pentru 2012-2014 va fi facut public in luna februarie a acestui an, insa compania si-a depasit deja obiectivul de 8/10 pentru aceasta perioada, obtinand punctajul 9,20 in trimestrul al III-lea din 2014. Urmatoarea versiune a barometrului Planeta & Societate va fi prezentata in februarie 2015.

Detaliile despre barometrul Planeta & Societate sunt diponibile aici.

Schneider Electric este o companie specializata la nivel global in managementul energiei, cu operatiuni in mai mult de 100 de tari, care ofera solutii integrate pentru diverse segmente de piata, detinand pozitii de lider in domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizarilor in constructii si al centrelor de date sau retelelor. Compania are o prezenta extinsa si in domeniul aplicatiilor pentru segmentul rezidential.

Cei peste 150.000 de angajati ai companiei lucreaza pentru a face energia sigura, fiabila, eficienta, productiva si verde, realizand venituri din vanzari in valoare de 24 miliarde de euro in 2013, prin activitatea lor constanta de a ajuta persoanele si organizatiile “sa profite la maximum de resursele energetice”.

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*