Energie pentru comunitate
CSR-ul inseamna asumare, responsabilitate si actiune. Reprezinta dorinta de a face lucrurile bine, fara rabat de la nimic, pentru a imbunatati viata oamenilor. Trebuie sa vina din necesitatea integrarii produselor si serviciilor din portofoliul unei companii cu conceptul general al responsabilitatii astfel incat rezultatul sa fie unul pozitiv pentru toata lumea.
Pe scurt, despre asta vorbim atunci cand ne referim la CSR, la integrarea deplina a businessului cu dorinta de a face bine. Nu putem vorbi de CSR daca separam aceste lucruri, sau daca le gandim separat.
Am astazi un exemplu de actiune care se inscrie in categoria aceasta. Enel Distributie Dobrogea realizeaza o ampla lucrare de modernizare a retelei electrice de distributie de medie tensiune din rezervatia biosferei Delta Dunarii, construind o noua linie de 20kV aeriana si subterana de o lungime totala de circa 9,2 km.
Prin intermediul acestor lucrari de modernizare, Enel vine in sprijinul comunitatilor locale, oferind o mai mare siguranta in alimentarea cu energie electrica, atat locuitorilor din aceasta zona, cat si celor peste 20.000 de turisti care viziteaza anual rezervatia biosferei Delta Dunarii, areal aflat in patrimoniu natural UNESCO si protejat prin conventia RAMSAR. De asemenea, lucrarile au fost realizate cu scopul de a oferi o mai mare protectie celor peste 360 de specii de pasari care populeaza acest areal.
Dupa cum spuneam, integrarea businessului, furnizarea de energie electrica cu dorinta de face bine si cum trebuie, adica energie electrica in siguranta pentru comunitatile din zona rezevratiei Deltei Dunarii.
Prima etapa a lucrarilor s-a desfasurat in perioada 15 iulie – 15 august si a constat in construirea a 8,8 km din noua linie de medie tensiune cu cablu aerian si subteran. Urmatoarea etapa a implicat traversarea unui cablu peste canalul Sfantul Gheorghe pe latimea acestuia de circa 350 m in zona Uzlina, in conditii specifice avand in vedere zona si traficul naval. Conductoarele ce traverseaza canalul sunt sustinute de 2 stalpi de cca. 68 m inaltime pe toata latimea canalului.
Dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, cele aproximativ 1.400 de gospodarii din arealul inclus in program, precum si cei care viziteaza Delta Dunarii, vor beneficia de mai multa siguranta in alimentarea cu energie electrica. Valoarea estimativa a lucrarilor este de aproximativ 2,1 milioane lei.
Pana la finalul lunii noiembrie, aceasta noua linie de medie tensiune va fi functionala pentru a putea prelua in bucla consumatorii alimentati din alte doua linii de medie tensiune aeriene prin care se distribuie energie electrica catre 8 localitati din zona de sud a Deltei Dunarii.
In caz de avarii in acesta zona, prezenta acestei noi linii va asigura realimentarea in cel mai scurt timp a oricareia dintre aceste localitati: Malcoci, Rusca, Maliuc, Licov, Partizani, Plopu, Dunavat si Murighiol.
Constructia acestei noi linii de 20kV ofera un plus de confort clientilor prin reducerea semnificativa a intreruperilor in furnizarea de electricitate in caz de avarii, intr-o zona in care interventiile pentru remedierea defectiunilor se efectueaza cu mare dificultate.
Totodata, lucrarea va creste siguranta in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor si se desfasoara cu sprijnul primariilor localitatilor mentionate si al Consiliului Judetean Tulcea.
Proiectul face parte din amplul program de investitii derulat de Enel in Romania pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor, modernizarea retelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.
Grupul Enel activeaza in peste 30 de tari de pe cinci continente, are o capacitate instalata neta de 89 GW, genereaza electricitate si gaz printr-o retea ce acopera circa 1,9 milioane km. Prezenta pe piata din Romania inca din 2005, Enel are peste 3.100 de angajati in Romania si ofera servicii unui numar de 2,7 milioane de clienti din trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, acoperind aproape o treime din piata locala de distributie.
Leave a comment