Important

Free Miorita aduce “Lumina pentru Bucovina”

lumina-pentru-bucovina

Cinci case din comuna Izvoarele Sucevei vor beneficia de sisteme fotovoltaice pentru iluminat electric. Actiunea se inscrie in cea de-a treia editie a campaniei “Lumina pentru Romania” derulata de organizatia Free Miorita.

Comuna Izvoarele Sucevei este situata in zona Bucuvinei unde aproape 40 dintre case nu sunt racordate la reteaua de electricitate. Planurile de extindere a retelei si racordare a locuintelor au fost puse in asteptare, autoritatile invocand lipsa banilor si impedimente tehnice.

“Scriem un nou episod din campania Lumina pentru Romania. De data aceasta vom merge in Bucovina, alaturi de voluntarii de la Mercedes-Benz Financial Services. Impreuna vom face lumina la cinci gospodarii in care traiesc 30 de oameni, din care 13 copii. Va fi din nou o actiune grea, cu acces dificil la casele situate la o altitudine de peste 1.000 metri. Vom transporta pe drumuri de munte, cu masini de off-road si faetoane, peste 400 de kilograme de echipamente si materiale. Vom instala cinci sisteme fotovoltaice care le vor da oamenilor lumina si energie pentru telefon si televizor”, declara Iulian Angheluta, coordonatorul campaniei Lumina pentru Romania.

Pana acum, Free Miorita a iluminat 4 scoli, 78 de familii si 2 biserici din 14 judete ale Romaniei.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*