Noutati

HeidelbergCement si-a angajat toti ucenicii din 2014 – 2016

23 din cei 24 de tineri care au inceput cursurile scolii de ucenici HeidelbergCement au trecut cu brio examenul (atat proba practica, cat si cea teoretica) si au obtinut calificarea pentru care s-au pregatit in ultimii 2 ani. 21 dintre acestia au dorit sa continue sa lucreze in cadrul companiei, iar HeidelbergCement Romania le-a oferit tuturor un post pe masura calificarii lor in cadrul echipei sale de specialisti.

Cei 21 de ucenici au sustinut o proba teoretica si o proba practica prin care au fost evaluate competentele lor profesionale, comisia de evaluare stabilind in ce masura fiecare tanar a dobandit cunostintele necesare pentru a primi certificarea profesionala. Cele doua meserii pentru care s-au pregatit ucenicii sunt:

  • Lacatus mecanic intretinere si reparatii universale,
  • Operator camera de comanda pentru fabrica de ciment.

”Investitia de timp, resurse financiare si materiale a companiei si a colegilor implicati si-a atins scopul. Este important sa analizam ce putem face mai bine in viitor, pentru a oferi in continuare tinerilor programe de dezvoltare profesionala”, a declarat domnul Florian Aldea, Presedinte – Director general al HeildelbergCement Romania.

Dificultatea de a gasi tineri care sa ii inlocuiasca pe specialistii aflati in prag de pensionare in cadrul companiei a convins managementul HeidelbergCement Romania ca merita sa investeasca intr-un program de ucenicie folosind cadrul legal existent (Legea 279/2005 – republicata), care stabileste modalitatea prin care o companie realizeaza calificarea la locul de munca conform unor standarde ocupationale, raporturile de munca intre ucenic si angajator precum si facilitatile pe care le primeste un angajator pentru a acoperi o parte din costurile acestui program. In acest mod compania a avut garantia unui program riguros, axat pe nevoile sale specifice si sansa ca, la finalul programului, sa cunoasca ce competente profesionale au participantii, pentru a-i angaja pe cei mai buni dintre ei.

Compania HeidelbergCement Romania isi propune sa reia programele de ucenicie pentru operatori sau lacatusi si sa analizeze necesitatea unor programe de ucenicie pentru alte specializari profesionale, care au o pondere mare in numarul angajatilor si unde este dificil de gasit resurse pregatite corespunzator in piata.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*