Noutati

Împădurește România cu experiențe ecologice alături de Daikin prin programul de responsabilitate socială ,,Plantăm aer”

Daikin România, reprezentanta locală a celui mai mare producător de sisteme de climatizare, împreună cu inițiativa națională de împădurire ,,Plantăm fapte bune”, confruntă problemele defrișării României prin programul ,,Plantăm aer”. Campania se desfășoară în intervalul 1 Septembrie – 1 Noiembrie 2018, iar acțiunile de plantare vor avea loc în datele de 10/17/24 noiembrie. În urma celor 13.000 de puieți plantați în ediția trecută, în 2018 Daikin accelerează evoluția către o Românie mai verde, stimulând partenerii, clienții și publicul larg să se alăture misiunii ecologice și să acționeze prompt în protejarea mediului înconjurător.

Interacțiunea socială dobândește importanță în fiecare zi, prin urmare Daikin urmărește să strângă pe platforma www.plantamaer.ro cât mai multe povești despre momente petrecute în natură, inspirându-i pe cititori să se implice, să-și materializeze întâmplările și să acționeze pentru a conserva frumusețea naturii. Motorul campaniei este verbalizarea experiențelor personale, cu scopul de a trage un semnal de alarmă față de datoria fiecăruia de a păstra natura curată și necesitatea de a contribui la creșterea suprafeței împădurite a țării.

„Scopul nostru este ca astfel de inițiative să fie susținute de cât mai mulți români și să încurajăm partenerii Daikin să se alăture programului «Plantăm Aer». Doar printr-o mobilizare comună putem creşte zonele verzi și reduce poluarea, asigurând un viitor mai curat pentru generațiile următoare. Astfel, pentru a ne aminti că timpul petrecut în aer liber ne inspiră, ne încarcă cu energie, asigurându-ne o stare de relaxare și de liniște, dar și pentru a prețui mai mult ceea ce mediul înconjurător ne oferă și ne învață, anul acesta ne concentrăm pe experiențe, întâmplări și momente petrecute în aer curat. Povești spuse de noi toți, iubitorii de natură, care au rolul să ne bucure și să ne motiveze în a descoperi și aprecia și mai mult frumusețea locurilor verzi din România”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Pe lângă activitățile online din domeniul empiric, programul „Plantăm Aer” cuprinde și o componentă de implicare socială, încurajând partenerii de business să se alăture companiei în demersul de îmbunătățire a calității aerului din România. Alături de ei, Daikin urmărește să planteze un număr cât mai impresionant de puieți, mobilizând o echipă numeroasă de voluntari, preocupați să asigure generațiilor prezente și viitoare un mediu pe deplin sănătos și curat. Zonele în care se vor efectua plantări sunt: Abrud, Beceni, Cuza-Vodă, Grecești, Jegălia, Lețcani, Moinești, Negomir, Popești-Leordeni, Tătaru, Topolovatu, Topoloveni, Vâlcea și Vrancea.

Pentru a implementa acțiunile de conștientizare a situației defrișărilor din România și de conservare a naturii, Daikin și-a ales ca partener de încredere inițiativa de succes ,,Plantăm fapte bune în România”. Astfel, compania contribuie împreună cu numeroasele echipe de voluntari PFBRo la reducerea riscului de alunecări de teren, împiedicarea procesului de eroziune, diminuarea poluării, îmbunătățirea solului și mai ales a aerului, ocrotirea și extinderea suprafețelor plantate.

„Cu pași siguri, atent gândiți, am reușit alături de Daikin România să oferim sprijin și soluții potrivite pe o parte din terenurile împădurite în 2017. Anul acesta vom completa ceea ce am început deja și vom extinde și mai mult acțiunile noastre”, a declarat Simona Camburu, Coordonator Fundraising Plantăm fapte bune în România.

În cei 7 ani de activitate, inițiativa „Plantăm fapte bune în România” a implicat 31.869 de voluntari, a plantat și îngrijit 664.328 de puieți pe un total de 207,4 hectare de terenuri publice neproductive, din 22 de județe ale tării.

Impactul oamenilor asupra naturii este decisiv în conservarea durabilă a kilometrilor de verde, iar rezultatele apar în momentul în care precauția față de mediu se consolidează la nivelul unei comunități cât mai mari. Dacă vrei să produci o schimbare în aerul pe care îl respiri zi de zi, te poți înscrie ca voluntar la acțiunile ,,Plantăm fapte bune în România” prin e-mail la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*