Noutati

#INSTAREDEBINE aduce finantare de 1 milion de euro pentru ONG-uri

A fost lansat programul #INSTAREDEBINE ce ofera granturi nerambursabile in valoare totala de 1 milion de euro pe parcursul anului 2018 ONG-urilor care deruleaza proiecte sustenabile pentru Romania.

Dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, cu sprijinul Kaufland Romania, programul se adreseaza tuturor asociatiilor, fundatiilor si federatiilor care dezvolta proiecte in domeniile cultura, sport si viata sanatoasa, valoarea maxima a finantarii acordate pentru un proiect fiind de 235.000 lei (aproximativ 50.000 euro).

O atentie speciala in finantare va fi acordata proiectelor pentru zonele rurale: astfel, 25% din totalul proiectelor sprijinite se vor adresa comunitatilor si beneficiarilor din mediul rural. Aplicatiile se depun online, in cadrul a trei sesiuni de depunere ce vor avea loc in lunile aprilie, iunie si august.

“Ultimii doi ani si in special 2017 au fost ani destul de dificili pentru organizatiile neguvernamentale. Au aparut noi dificultati, cele mai mari dintre acestea fiind legate de finantarea sectorului. Finantatorii institutionali mari, traditionali, ai sectorului sunt intr-o perioada de pauza sau s-au retras. Mai mult, cateva dintre politicile fiscale care incurajau sectorul asociativ intr-o forma sau alta, au disparut sau au fost puse foarte serios sub semnul intrebarii, cum a fost cazul facilitatii 2% anul trecut. ONG-urile  compenseaza  cu greu  aceasta  situatie,  mai ales cele  mici,  care nu au  acces  la  fondurile  structurale.

#INSTAREDEBINE vine in intampinarea lor, cu o modalitate de finantare prietenoasa, adaptata, care ofera sprijin si in timpul derularii proiectelor prin traininguri, workshop-uri si evenimente de networking gandite sa le dezvolte capacitatea organizationala. Suntem extrem de bucurosi sa lansam aceasta initiativa alaturi de Kaufland si ne dorim ca exemplul sa fie luat si de alte companii din Romania”, a declarat Ionut Sibian, director executiv Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

“Kaufland Romania si-a asumat misiunea de a fi alaturi de cei care vor sa faca bine si de a sustine proiectele care ajuta la dezvoltarea comunitatii. Binele are nevoie de toata sustinerea pentru a creste, si desi efortul material este un prim pas esential, credem ca implicarea tuturor, prin timpul acordat, prin idei – sau orice resurse – poate fi de ajutor in efortul de a transpune initiativele ONG-urilor in realitate. Incurajam toti ambasadorii binelui sa isi inscrie proiectele.

Scopul nostru este sa aducem valoare comunitatii, de aceea responsabilitatea sociala si fata de mediul inconjurator se afla in centrul business-ului nostru. Suntem bucurosi ca reusim in fiecare an sa sprijinim peste 200 de proiecte ale ONG-urilor, cu o strategie de investitii pe termen lung in domeniile pe care le consideram esentiale pentru dezvoltarea comunitatii: programe sociale, de  sanatate, educatie, sport  si de  incurajare a unui  stil de  viata sanatoasa, protectia mediului si evenimente culturale”, a afirmat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Primul apel de proiecte se va deschide pe data de 23 aprilie 2018.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*