Noutati

KMG International oferă burse în valoare de 100.000 USD

Pentru beneficiul comunităţilor în care își desfăşoară activitatea, KMG International lansează sesiunea de aplicații a celor 100 de burse oferite elevilor de liceu și studenților cu rezultate academice remarcabile din București, Constanța și Prahova. Cei care urmăresc să aibă o carieră de succes în industria de petrol și gaze pot depune aplicațiile pe site-ul official al companiei, până la data de 15 octombrie. Rezultatele procesului de selecție vor fi anunțate pe data de 26 octombrie.

Bursele oferite sunt în valoare de $ 1000 fiecare și vor fi acordate în urma unui process riguros de selecție. Așadar, 50 de burse sunt disponibile studenților înscriși în programul de practică al companiei, în funcție de performața lor, iar restul de 50 sunt oferite printr-un proces de evaluare jumătate elevilor de liceu și jumătate studenților.

“Păstrăm tradiția de a susține educația și de a cultiva ambițiile generațiilor viitoare de specialiști din domeniul petrol și gaze, prin programele noastre de practică și colaborările ample cu universități din toată țara. În anul centenarului Marii Uniri, reafirmăm angajamentul nostru pentru performanță și educație în România, motivați fiind și de rădăcinile puternice ale brandului nostru românesc, și oferim 100 de burse candidaților cu performanțe notabile.” Alexey Golovin, Vicepreședinte al KMG International.

Specializările vizate în cadrul burselor includ chimia, ingineria mecanică, ingineria petrolului și gazelor, economie, etc. Evaluarea candidaților va fi realizată de către un juriu mixt, compus din reprezentanți ai companiei și ai universităților partenere, cu expertiză recunoscută în domeniul energetic. Criteriile de eligibilitate sunt: media academică peste 8 (pentru toți anii de studiu), implicarea în activități extra-curriculare sau de voluntariat, pasiunea pentru domeniul energetic și dorința de a-și dezvolta cariera în domeniu (scrisoarea de aplicație trebuie să include această motivație).

Pentru întrebări și îndrumare pe parcursul procesului de aplicație, candidații au la dispoziție adresa de e-mail a companiei dedicată aplicaților de burse: scholarships@rompetrol.com.

Totodată, din dorința de a investi în dezvoltarea de resurse umane și de a realiza transferul de cunoștințe de la profesioniștii companiei către proaspeții absolvenți, KMG International menține tradiția stagiilor de practică. În decursul celor 15 ani de desfășurare a stagiilor de internship, peste 1300 de stagiari au participat în program, KMG International angajând stagiarii cei mai performanți.

Anul acesta, 140 de studenți au fost selectați pentru stagii de practică în cadrul celor două rafinării, Petromidia și Vega, iar alți 20 de studenți urmează să fie pregătiți la sediul central din București pentru poziții corporative. Tinerele talente vor fi instruite de profesioniști în diverse segmente de activitate, precum rafinare și petrochimie, analize de laborator, mentenanță, planificare, siguranță ocupațională și protecția mediului, finanțe și contabilitate, resurse umane, achiziții, marketing, comercial și logistică.

Deținut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfășoară operațiuni semnificative în sectoarele de rafinare și petrochimie, retail, trading și servicii industriale pe 12 piețe principale. În România, Grupul deține rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploiești – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar și o rețea de distribuție a carburanților cu peste 740 puncte de vânzare, 230 stații GPL, 9.000 de stații de butelii și 3 stații de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*