Noutati

Orbit continua sa investeasca in viitorul copiilor

Campania “Orbit daruieste zambete” continua si in 2017, iar in acest an are ca scop implementarea de programe de dezvoltare personala, care contribuie la integrarea sociala a copiilor ce provin din medii defavorizate, oferindu-le sanse in plus pentru un viitor mai bun.

Spre deosebire de editiile precedente, in acest an Orbit isi propune sa incurajeze dezvoltarea abilitatilor personale ale copiilor printr-un program ce are la baza tehnici de integrare sociala. Prin workshop-urile ce vor fi organizate incepand cu anul viitor, copiii vor realiza activitati cu scopul dezvoltarii abilitatilor de comunicare, de lucru in echipa si a cresterii increderii in sine prin crearea unui raport corect cu societatea.

Activitatile sunt destinate copiilor din comunitatile in care lucreaza SOS Satele Copiilor Romania (Bucuresti, Judetul Bacau si Judetul Sibiu).

Sumele stranse in cadrul campaniilor anterioare au fost donate catre organizatia SOS Satele Copiilor Romania pentru cursuri de igiena orala. 3.500 de copii in anul 2015 si 5.000 de copii in 2016 au beneficiat de consultatii stomatologice gratuite, sumele stranse acoperind si costurile aferente cursurilor de igiena dentara si a kit-urilor de ingrijire orala.

In acest an, workshop-urile de igiena orala sunt inlocuite cu programe de dezvoltare personala, care vor fi sustinute de asistenti sociali si firme specializate in programe informale de educatie a copiilor. La finalul acestor cursuri, copiii vor avea abilitati  personale care sa sprijine dezvoltarea personalitatii (comunicare, spirit de echipa, empatie etc).

“Accesul copiilor la o educatie adecvata si la activitati practice in care sunt incurajati sa isi dezvolte propriile deprinderi este esential pentru viitorul si pentru integrarea lor optima in societate. Anul acesta mergem mai departe cu toata increderea si continuam sa investim in viitorul acestor copii”, afirma Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania.

In anul 2017, Orbit isi propune implicarea unui numar mai mare de consumatori in campanie, care sa sprijine accesul la educatie si la un viitor mai bun a 5.000 de copii. Astfel, 1% din valoarea oricarui pachet de guma Orbit achizitionat in perioada  9 octombrie – 30 noiembrie 2017 va fi redirectionat catre SOS Satele Copiilor. Consumatorii vor contribui la strangerea fondurilor necesare pentru dezvoltarea unor programe de educatie si programe de dezvoltare personala destinate copiilor din mediile defavorizate.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Comanda online revista The CSR Report. Livrare GRATUITA! Dismiss