Noutati

Padurea JYSK – inceputul unei traditii

Compania daneza JYSK demareaza un nou proiect de responsabilitate sociala pentru o cauza de mediu. Alaturi de initiativa nationala de impadurire Plantam fapte bune in Romania, “Padurea JYSK – inceputul unei traditii” va prinde radacini in data de 18 noiembrie, la Sotanga, judetul Dambovita.

Primele 6 hectare vor fi impadurite exclusiv prin implicarea companiei atat financiar, cat si cu ajutorul angajatilor voluntari.

“18 noiembrie este o zi pe care o asteptam cu nerabdare, pentru ca este ziua in care va lua nastere Padurea JYSK. Aproximativ 20% din efectul de sera este cauzat de defrisarile si incendiile de padure care au dus la scaderea terenului impadurit in toata lumea. De aceea, in cadrul grupulului JYSK Nordic a existat o preocupare constanta pentru folosirea unor materii prime prietenoase cu mediul si pentru pastrarea zonelor impadurite.

De exemplu, mobilierului de gradina din lemn, una dintre cele mai importante categorii de produse din gama noastra, este in proportie de 80% certificat FSC. Aceasta certificare atesta faptul ca mobilierul provine din paduri in care nu se taie mai mult lemn decat se poate reproduce in mod natural. Mergem mai departe si sustinem plantarea primei paduri JYSK din lume, in localitatea Sotanga din judetul Dambovita”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania.

12.500 de puieti de plop alb vor fi plantati pe o fosta halda de carbune ce masoara 5 hectare, iar 7.500 de puieti de salcam vor prinde radacini pe un teren cu sol saracacios, bogat in pietris, care prin impadurire poate fi valorificat. Viitoarea cultura va avea atat un rol protectiv (fiind stavila impotriva troienirii zapezii iarna), cat si un rol estetic.

Voluntarii interesati sa participe la activitatile din 18 noiembrie, se pot inscrie pe site sau direct formular aici.  Participantii primesc in urma activitatii de plantare sau de organizare o diploma Green Endorsement, recunoscuta in CV de peste 30 de companii de renume.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*