Important

[Actualitatea pe scurt] Voluntari, scrisori catre Mos si indici bursieri

Actualitatea saptamanii intr-un grupaj al celor mai importante stiri, pe scurt.

Cheerful group of volunteers putting hands together | © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime Stock Photos © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime Stock Photos

Voluntari pentru talente

Angajatii companiei farmaceutice MSD Romania au dedicat peste 700 de ore de voluntariat copiilor si tinerilor aflati in centrele sociale ingrijite de Asociatia Fluens, in ateliere aplicate de viata practica, in cadrul proiectului “SkillShare@MSD Romania – Talentul este un dar. Hai sa-l dam mai departe”.

Atelierele s-au desfasurat in lunile septembrie-octombrie 2015, in 5 centre sociale sustinute de Asociatia Fluens. Pentru implicarea in activitatile de voluntariat, compania a dedicat fiecarui angajat un numar de 4 ore platite de companie.

“Copiii si tinerii din centrele sociale din Bucuresti au trait, asistati, o mare parte din viata lor in aceste centre sociale, prin urmare au nevoie sa beneficieze de experiente din viata reala, din viata practica; sa pregateasca un sandvis, sa invete sa isi faca un CV sau sa poarte discutii despre cum sa isi construiasca o cariera – acestea sunt activitatile de care ei au avut nevoie si in care s-au implicat angajatii MSD Romania”, a spus Otilia Geavlete, co-fondatoarea Asociatiei Fluens.

“Abordarea pe care am avut-o pentru proiectul nostru de voluntariat, SkillShare@MSD Romania, a luat in calcul viziunea companiei la nivel global in legatura cu voluntariatul – de a aduce valoare adaugata prin activitatile pe care le derulam si de a oferi angajatilor o adevarata platforma de voluntariat. Astfel, ne asiguram ca suntem contribuitori la un viitor mai bun pentru toti acesti copii si tineri aflati in centrele sociale din Bucuresti”, a spus Fabrizio Giombini, Managing Director MSD Romania.

wall print 2000x600_1_2rAngajatii MSD Romania au desfasurat ateliere de IT si fotografie, au organizat curs de gatit pentru copiii mai mari si cerc de lectura pentru copiii mici, curs de responsabilitate financiara pentru tineri, atelier de indrumarea carierei, precum si un atelier de cunoastere a plantelor si animalelor, prin vizita la zoo. Angajatii cu abilitati mai degraba practice au refacut singurul spatiu verde al unui centru de batrani din Bucuresti – Centrul Medico-Social al Municipiului Bucuresti, din cadrul Spitalului de Boli Cronice si Geriatrie Sfantul Luca.

Potrivit unei cercetari interne, desfasurata la finalul proiectului de voluntariat cu scopul de a masura perceptia angajatilori asupra implicarii sociale, a reiesit ca pentru mai mult de 9 din 10 angajati ai MSD Romania este important sa lucreze intr-o companie care se implica in sustinerea comunitatii locale; la fel de importanta este implicarea in activitati de voluntariat.

Proiectul “SkillShare@MSD Romania – Talentul este un dar. Hai sa-l dam mai departe” a beneficiat de o campanie de comunicare interna integrata, iar angajatii au fost protagonistii materialelor de comunicare ale proiectului.


Scrisoarea catre Mos Craciun aduce bani

Poster_campanie Craciun_Plaza Romania si Bucuresti MallPlaza Romania si Bucuresti Mall lanseaza campania sociala “Vino sa-i scrii o scrisoare magica lui Mos Craciun!”. Cele doua mall-uri ii invita pe bucuresteni, in perioada 2 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, sa ii scrie lui Mos Craciun si sa depuna scrisorile in cutiile postale aflate in spatiile special amenajate din cele doua centre comerciale.

Pentru fiecare scrisoare adresata Mosului, Plaza Romania si Bucuresti Mall vor oferi cate 15 lei catre centrul de ingrijire paliativa al Fundatiei Hospice Casa Sperantei, din Bucuresti. Anual, aici primesc ajutor medical si consiliere psihologica cateva mii de pacienti diagnosticati cu boli incurabile.

Pe data de 15 ianuarie 2016 va fi aleasa, prin tragere la sorti, cate o scrisoare din cutiile postale ale fiecarui mall, iar dorintele mentionate in acestea vor fi indeplinite. Valoarea maxima pentru fiecare premiu este de 1.000 de euro.

Regulile de inscriere in campanie sunt disponibile in regulamentul oficial postat pe site-urile celor doua mall-uri si aici.


Enel confirmat in indicii de sustenabilitate

L'inaugurazione, al villaggio Enel Green Power di Larderello (Pisa), del nuovo museo nazionale della Geotermia, 30 settembre 2013. Si tratta di una struttura completamente rinnovata ad alto contenuto tecnologico e multimediale, aperta al mondo delle scuole, della ricerca e a quanti desiderano conoscere il fenomeno geotermico e i suoi sviluppi industriali. ANSA/STRINGER

Grupul Enel a fost confirmat in indicele Euronext Vigeo – World 120, care listeaza cele mai sustenabile 120 de companii cu cea mai mare capitalizare free-float in Europa, America de Nord si regiunea Asia Pacific, in decembrie 2015. Totodata, grupul a fost confirmat si in indicii regionali Euronext Vigeo Eurozone 120 si Europe 120, care listeaza cele mai sustenabile companii cu cea mai mare capitalizare free-float din zona Euro si din regiunea Europa.

Enel a fost inclus in acesti indici inca de la debutul acestora, in urma cu peste trei ani.

Indicii Euronext Vigeo recunosc eforturile companiilor, care pun dezvoltarea durabila in centrul agendei lor de afaceri. Vigeo intocmeste compozitia indicilor prin analiza a circa 330 de indicatori pentru fiecare companie, in baza a 38 de criterii, inclusiv respectul pentru mediul inconjurator; angajamentul pentru drepturilor omului si recunoasterea capitalului uman in companii; relatiile cu partile interesate; etica in guvernanta si afaceri; integritatea in influentarea politicilor si eforturile de combatere a coruptiei; si prevenirea dumpingului social si de mediu in cadrul lantului de aprovizionare si de subcontractare.

Euronext Vigeo isi actualizeaza criteriile de includere la fiecare sase luni, asigurandu-se ca acreditarile de sustenabilitate acordate societatilor incluse in indici sunt in mod constant testate pentru cele mai noi tendinte si evolutii la nivel mondial.

In plus fata de acesti indici, grupul Enel este inclus in indici de sustenabilitate importanti la nivel global, inclusiv Dow Jones Sustainability Index World, FTSE4Good, STOXX Global ESG Leaders, Carbon Disclosure Leadership Index, Carbon Performance Leadership Index si Newsweek Green Ranking.

Conform ultimului raport, fondurile responsabile social – SRI (Socially Responsible Investor) detin 5,9% din actiunile Enel apartinand investitorilor institutionali, respective 8,6% din free-float.

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*