Important

Pedaleaza spre fapte bune pentru copiii cu autism

Pe 17 si 18 decembrie, la Sun Plaza, vedete, bloggeri, persoane publice vor pedala timp de 30 de minute fiecare pe o bicicleta statica pentru a darui ore de terapie copiilor ce sufera de autism.

Campania de responsabilitate sociala „Pedalam spre fapte bune” pentru Asociatia Help Autism are drept scop ajutorul financiar oferit familiilor ce se confrunta cu aceasta problema, precum si constientizarea in randul comunitatii asupra nevoii de recuperare si integrarea copiilor cu autism in societate.

Cei care vor vizita centrul comercial Sun Plaza in zilele de 17 si 18 decembrie, intre 14:00-20:00, vor avea ocazia sa faca parte din galeria biciclistilor spre fapte bune: Gianina Corondan, Bogdan Alexandrescu (Chef Dexter), Marius Chivu, Sanziana Negru, Paul Georgescu (cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren) si multi altii.

Langa bicicleta statica va fi amenajata o urna, in care oamenii vor putea sa doneze orice suma doresc. Daca vor dona minim 40 de lei (adica suficient pentru o ora de terapie), in schimbul ei vor primi o decoratiune pentru bradul de Craciun. Asociatia Help Autism are 400 de copii in terapie si sustine peste 600 de ore de terapie zilnic. Pentru sanse cat mai mari la recuperare, un copil diagnosticat cu autism are nevoie de 2 pana 8 ore de terapie zilnic.

In Romania, in anul 2015 erau inregistrate peste 8.000 de persoane cu autism, insa numarul real al acestora se apropie de 30.000, conform cifrelor ONG-urilor implicate in constientizarea si ameliorarea simptomelor afectiunii.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*