Noutati

PepsiCo are o noua agenda de sustenabilitate globala

PepsiCo lanseaza o noua agenda de sustenabilitate globala, creata pentru a sustine dezvoltarea afacerii in corelatie cu nevoile societatii aflate intr-o perpetua schimbare.

Noile initiative ale PepsiCo se inscriu in angajamentul de a livra “Performanta cu Scop”, lansat in 2006. Pentru urmatorul deceniu agenda se concentreaza pe trei prioritati:

  1. Cresterea intr-un mod sustenabil a eforturilor companiei de a imbunatati produsele pe care le vinde;
  2. Protejarea planetei;
  3. Investirea cu autoritate a oamenilor din intreaga lume.

Planurile companiei au fost stabilite tinand cont si de Agenda ONU 2030 pentru Dezvoltare Durabila.

“Ne-am trasat planurile tinand cont de Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale ONU si credem ca pasii pe care ii vom face vor ajuta PepsiCo sa atinga noi culmi in urmatorii ani. Companii precum PepsiCo au oportunitatea, dar si responsabilitatea, nu numai de a obtine un profit, ci de a-l obtine intr-un mod care sa ajute intreaga planeta”, a declarat Indra Nooyi, presedintele si CEO-ul PepsiCo.

Printre obiectivele stabilite se numara:

  • Reducerea cantitatii de zahar adaugat, grasimi saturate si sare din toate produsele aflate in portofoliu.
  • Reducerea semnificativa a emisiilor de carbon, in special a emisiilor legate de procesul de agricultura si ambalare, promovarea sustenabilitatii recoltelor si reducerea risipei de apa.
  • Atingerea unui prag de zero deseuri nereciclabile create in cadrul operatiunilor directe.
  • Reducerea cu 50% pana in 2025 a risipei de alimente generata de operatiunile directe.
  • Proiectarea de noi ambalaje 100% reciclabile sau returnabile, si cresterea numarului de ambalaje reciclate sau returnabile.
  • Dezvoltarea unei forte de munca diversa, deschisa, cu o abordare activa pentru a obtine o paritate a sexelor in managementul PepsiCo si o egalitatea a felului in care sunt platite femeile.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*