Noutati

Poarta si tu palaria ce reda copilaria!

Pe 14 octombrie 2016, HOSPICE Casa Sperantei s-a alaturat campaniei Hats On 4 CPC pentru a atrage atentia comunitatii internationale asupra nevoii de ingrijire paliativa in cazul copiilor care sufera de boli incurabile.

Sub sloganul “Poarta si tu palaria ce reda copilaria!”, membrii comunitatii au fost invitati ca, in semn de sustinere pentru copiii cu boli cu prognostic limitat de viata, sa isi faca un selfie purtand o palarie si sa posteze fotografia sau sa o seteze ca imagine de profil a contului lor de Facebook. In plus, la Centrele HOSPICE din Brasov si Bucuresti au avut loc activitati dedicate acestei zile.

La Bucuresti, echipa centrului de zi din cadrul sectiei de pediatrie au confectionat din carton mici palarii colorate, pe care le-au primit copiii pacienti ai organizatiei, iar la Brasov, copiii aflati in grija fundatiei au pregatit o sceneta muzicala, compusa si regizata de ei, „In cautarea Fericirii”. In plus, voluntarii HOSPICE au organizat in Piata Sfatului o actiune stradala, incepand cu ora 14.00.

In Romania, nevoia de ingrijire paliativa pediatrica este foarte mare. Potrivit estimarilor actuale, peste 5000 de copii sufera de boli cu prognostic limitat de viata, dar, din pacate, mai  putin de 10% dintre ei primesc servicii de ingrijire paliativa.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*