Noutati

Politia Romana si Lidl dau “Verde la educatie pentru circulatie”

Pentru al cincilea an consecutiv, Politia Romana si Lidl demareaza “Verde la educatie pentru circulatie”, cea mai ampla campanie de educatie rutiera la nivel national. Lectia de circulatie rutiera va avea loc simultan in parcarile magazinelor Lidl din intreaga tara pe 30 septembrie, de la ora 11:00, cand sunt asteptati sa participe toti copiii cu varste intre 4 si 10 ani.

Scopul acestei campanii este unul pe termen lung, anume reducerea numarului de accidente rutiere in care sunt implicati copiii. Pe parcursul editiilor anterioare, peste 50.000 de copii au luat parte la lectiile interactive sustinute de politisti si si-au insusit informatii esentiale despre cum pot deveni pietoni responsabili.

Verde la educatie pentru circulatie este unul dintre primele proiecte de responsabilitate sociala demarate de Lidl in Romania. Alaturi de partenerii nostri de la Politia Romana, am vazut cum acest proiect creste cu fiecare editie si ne dam seama ca, pe termen lung, poate avea un impact pozitiv major in societate. Vom continua sa ne implicam activ in transmiterea informatiilor esentiale catre cei mici si parinti, pentru a ii ajuta sa devina pietoni responsabili”, a declarat Cristina Hanganu, Director de Comunicare si CSR Lidl Romania.

Desfasurarea orelor de educatie rutiera

Pe 30 septembrie, de la ora 11.00, politistii vor fi prezenti in parcarile a 206 magazine Lidl din tara pentru a le explica participantilor semnele si regulile de circulatie si sa le ofere sfaturi pentru siguranta pietonala. Astfel, fiecare copil care se alatura initiativei va avea sansa sa invete direct de la politisti care este comportamentul unui pieton exemplar in trafic.

“Pentru Politia Romana siguranta rutiera reprezinta o prioritate, iar cresterea nivelului de siguranta a celor mici constituie o preocupare constanta pentru noi. Suntem convinsi ca bazele unui comportament rutier preventiv se pun la varste fragede, iar prezenta noastra in mijlocul celor mici pentru a le arata cum sa circule corect ii ajuta sa-si formeze deprinderi care o sa le fie de folos pe tot parcursul vietii”, a spus comisar-sef de politie Grigore George, directorul adjunct al Directiei Rutiere din cadrul Politiei Romane.

Lectia debuteaza printr-o sesiune teoretica, in care cei mici vor afla informatii despre semnele de circulatie, dar si care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci cand doresc sa traverseze. Urmeaza apoi o sesiune interactiva, cu exercitii practice, in care copiii trebuie sa puna in aplicare informatiile primite – recunoasterea corecta a semnelor si jocuri de traversare.

In plus, cei mici vor primi mai multe premii pentru participarea activa la lectie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Comanda online revista The CSR Report. Livrare GRATUITA! Dismiss