Noutati

Premiul MOL pentru sanatatea copiilor 2017 continua cu fonduri majorate

MOL Romania majoreaza la 400.000 de lei fondul alocat ONG-urilor in cadrul celei de-a 9-a editii a Programului MOL pentru sanatatea copiilor.

De asemenea, suma maxima care poate fi obtinuta de un ONG a fost ridicata de la 20.000 la 25.000 de lei. Acest program ofera sprijin financiar organizatiilor non-guvernamentale care deruleaza proiecte de terapie prin arta sau terapie emotionala pentru copiii cu nevoi speciale. Inscrierile la concursul de proiecte sunt deschise pana la 26 octombrie 2017.

“De-a lungul anilor, am putut observa o evolutie extraordinara a programului – de la prima editie in care juriul nu a impartit in totalitate fondul disponibil, nefiind inscrise suficiente proiecte care sa corespunda criteriilor de selectie, pana la ultimele editii in care au existat atat de multe proiecte bune, incat finantarea a devenit insuficienta pentru a le sustine pe toate.  Acesta a fost un motiv pentru care am considerat necesara suplimentarea fondurilor prin care MOL Romania sustine cauza copiilor cu nevoi speciale, continuandu-si astfel implicarea atenta in viata comunitatilor in care isi desfasoara  activitatea”, a declarat Camelia Ene, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

Premiul MOL pentru sanatatea copiilor 2016 a fost acordat Fundatiei Hospice Emanuel din Oradea pentru proiectul “Viata ta a schimbat lumea: un program psihosocial pentru cele mai scurte vieti si cei apropiati“, care are ca obiectiv cresterea calitatii vietii si diminuarea suferintei emotionale a pacientilor diagnosticati cu o boala incurabila si a copiilor care au un frate sau un parinte care sufera de o afectiune grava, prin intermediul unor interventii specializate de suport psihosocial in vederea reducerii anxietatii si a stresului. Fundatia Hospice Emanuel din Oradea a obtinut finantare de cinci ori in cadrul Programului MOL pentru sanatatea copiilor intre anii 2012-2016.

Urmatorul castigator al Premiului MOL pentru sanatatea copiilor va beneficia la editia din acest an de finantarea maxima disponibila pentru un proiect, 25.000 lei, fara a se inscrie la concursul de proiecte, si va desemna un specialist al organizatiei pentru a fi membru al juriului programului.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Comanda online revista The CSR Report. Livrare GRATUITA! Dismiss