Noutati

Programul MOL pentru sănătatea copiilor – a 10-a ediție alături de copiii cu nevoi speciale

Programul MOL pentru sănătatea copiilor a ajuns miercuri, 11 septembrie 2018, la cea de-a 10-a ediție a competiției. Cluj-MOL România și Fundația Pentru Comunitate s-au adresat organizaților non-guvernamentale care se implică în mediul social prin diferite proiecte de terapie emoțională și terapie prin artă dedicate copiilor cu nevoi speciale. Organizațile se pot înscrie până în 12 octombrie 2018 pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Lansarea celei de-a 10-a ediții a avut loc în cadrul unui eveniment organizat la Casino Centru de Cultură Urbană Cluj, unde 20 de organizații si-au prezentat rezultatele dobândite în urma participării la ediția precedentă. În urma evaluării, proiectul “Niciun copil singur în spital” al Asociației Inima Copiilor din București a obținut premiul MOL pentru sănătatea copiilor.

,,Suntem impresionați de generozitatea, creativitatea și perseverența partenerilor noștri din cadrul organizațiilor non-profit în a genera schimbări în bine atât în viețile copiilor aflați în suferință cât și în viețile familiilor acestora. Am avut ocazia să văd momente ale unor activități din cadrul celor 21 proiecte implementate anul acesta și am observat eforturile depuse de terapeuți, greu de descris în cuvinte.” a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman al MOL România.

Activitățile terapeutice de care au beneficiat, în ediția trecută, aproape 800 de copii cu nevoi speciale au inclus: tehnica photovoice, activităţi de art-terapie – prin pictură, muzică, desen, modelaj, crearea de colaje, pictură pe lemn –, activități artistice prin intermediul calculatorului, psihodramă, ateliere de improvizație și joc de rol, terapie prin dans și mişcare, hidroterapie, activități de escaladă, terapii asistate de animale – hipoterapie, terapie cu câini–, gătit, stimulare polisenzorială, atingere terapeutică.

Asociația ,,Inima Copiilor” din București a fost distinsă cu premiul MOL pentru sănătatea copiilor. Proiectul implementat în 2017, ,,Niciun copil singur în spital”, a fost cel mai bun proiect al ediției a 9-a. Obiectivul proiectului îi vizează pe copiii cu afecțiuni grave, părăsiți sau neînsoțiți de părinți, internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Maria Sklodovska Curie” București. Activitățile au ca scop recuperarea medicală și creșterea nivelului de dezvoltare prin implementarea unui program de atingere terapeutică oferită de voluntari instruiți. Datorită succesului dat de înscrierea a peste 3.000 de voluntari, organizatorii au decis extinderea proiectului la Timișoara și la Cluj.

,,MOL România sprijină de zece ani derularea proiectelor în care crede și ne bucurăm că an de an toate sunt puse în practică de către oameni sufletiști, care își pun toată energia în a aduce speranță în sufletele unor copii și tineri care au cea mai mare nevoie de aceasta”, a adăugat Camelia Ene.

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă, având sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. Compania este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect este în valoare de 25.000 lei și va fi oferită asociației câștigătoare ,,Inima Copiilor”, fără a se înscrie la concursul de proiecte. De asemenea, asociația va desemna un specialist al organizației pentru a fi membru al juriului ce evaluează programul.

„Modalitatea de finanțare – prefinanțarea – aplicată în cadrul programului asigură din start suportul material necesar derulării activităților terapeutice planificate. Astfel, sumele propuse de către juriu pentru implementarea proiectelor declarate câștigătoare se acordă încă de la început. Decontul se prezintă împreună cu raportul profesional la sfârșitul perioadei de implementare. Colaboratorii Fundației noastre oferă suport și informațiile necesare atât celor care doresc să se înscrie, cât și celor interesați de program pe tot parcursul anului”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Fondul total al sponsorizărilor este de 400.000 lei. De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.778.000 lei ONG-urilor care au derulat 169 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 10.000 de beneficiari în activitățile lor.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*