Noutati

Programul Spatii Verzi revine cu finantari de 677.000 lei

spatii-verzi-2017

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat lanseaza cea de-a 12-a editie a platformei de CSR Spatii Verzi prin care se aloca asociatiilor si organizatiilor un fond anual de  677.000 lei pentru implementarea proiectelor de protectie a mediului si de incurajare a implicarii tinerilor in activitati relevante.

Organizatiile neguvernamentale pot depune, pana la 15 februarie 2017, cereri de finantare pentru proiecte de mediu. Suma maxima ce poate fi alocata unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spatiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. In cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finantare individuala este de 20.000 lei.

Incepand din 2006, prin intermediul programului Spatii Verzi au fost finantate 472 de proiecte cu o suma ce depaseste 5 milioane de lei. Peste 186.000 de persoane, echivalentul numarului de locuitori ai municipiului Oradea, au fost implicate in activitatile desfasurate in cadrul acestor proiecte, iar rezultatul eforturilor lor este remarcabil.

Astfel, au fost reimpaduriti aproximativ 4.000 de metri patrati in timp ce suprafata spatiilor verzi create si reabilitate a depasit 450.000 de metri patrati, reprezentand o suprafata aproximativ egala cu cea a 90 de terenuri de fotbal. De asemenea, programul a sprijinit organizarea a 89 de tabere Junior Ranger si a 677 activitati extrascolare, in cadrul carora tinerii participanti au dobandit cunostinte si experiente importante referitoare la mediul inconjurator.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*