Important

Proiectul #ecoUsubacvatic: 1.000 persoane își vor învinge frica de apă și vor curăța litoralul românesc

Barca lui Zoe, alături de Decathlon, vor sprijini 1,000 persoane să deschidă ochii sub apă, oferindu-le o experiență gratuită de snorkeling sau scuba diving pe litoralul Mării Negre, în perioada 15 Iulie – 15 Septembrie 2019. Proiectul de educație subacvatică și ecologică #ecoUsubacvatic va pune la dispoziție publicului larg un personal specializat și un velier cu peste 10 stații de îmbarcare între stațiunile Vama Veche și Năvodari, iar în schimbul participării va prelua de la fiecare om îmbarcat câte un sac de gunoi adunat de pe plajă.

#ecoUsubacvatic își propune să înlăture frica de apă a oamenilor, să-i încurajeze să se simtă din ce în ce mai confortabil în mediul acvatic, dar și să descopere minunata lume subacvatică și să învețe să o protejeze.

Fondatoarea proiectului, cunoscută în lumea subacvatică drept Zoe, povestește: ‘’Odată ce o vizitezi, lumea bogată de sub apă nu te va lăsa indiferent. Este o experiență minunată prin care poți cunoaște minunile subacvatice, dar în același timp poți conștientiza și impactul pe care noi îl avem asupra mediului. Ține de fiecare dintre noi să păstrăm planeta curată. O pungă de plastic lăsată în urma ta nu este doar atât. Ea poate fi chiar capcana în care se prinde și moare un animal marin. La fel cum fac și eu cu fetița mea de fiecare dată când ieșim la plimbare pe litoral, am propus ca în schimbul experienței subacvatice gratuite, participanții să adune un sac de gunoi de pe plajă.’

Preconcepția cum că sporturile subacvatice sunt costisitoare și nu se pot practica în România este unul din motivele pentru care Decathlon nu a ezitat să se alăture proiectului. Acesta, pe lângă a asigura experiența în sine, va pune la dispoziție și echipamentul necesar, care constă într-o mască pentru protecția ochilor și a nasului, precum și a unui tub pentru respirație.

Lucian Chelaru, Leader Sport Decathlon, adaugă: „Beneficiile sporturilor subacvatice se resimt atât asupra fizicului, cât și asupra psihicului. Ca orice sport, snorkeligul și scuba discovery antrenează mușchii picioarelor, omoplaților și umerilor, în mod special. Odată ce ești în apă, circulația sângelui în corp se accelerează și astfel sistemul cardio-vascular se îmbunătățește semnificativ. Iar toate acestea se pot experimenta și pe litoralul românesc, cu o investiție minimă în pregătire și echipament. Noi ne dorim să facilităm accesul persoanelor interesate de sporturile subacvatice și acest proiect este un prim pas în această direcție, neexplorată de mulți până în prezent. Motivația noastră zilnică e să să facem sportul accesibil cât mai multor oameni și să găsim noi metode de a reduce costurile, pentru a încuraja consumul de sport.”

Proiectul #ecoUsubacvatic a fost conceput și pentru companii, fiind o alternativă a activităților de team-building pe timp de vară. Firmele care doresc să ofere această experiență angajaților pot opta pentru pachete corporate, în grupuri de câte patru persoane, ce vor fi confirmate și achitate separat.

Înscrierile sunt deschise și se realizează pe pagina http://barcaluizoe.ro/ecoUsubacvatic, prin completarea câmpurilor obligatorii, alegerea tipului de experiență subacvatică dorită (snorkeling sau scuba discovery), a zilei, a orei și a locației, în funcție de numărul de locuri disponibile la momentul rezervării. Pentru a finaliza procesul de înscriere este, de asemenea, necesară achitarea unei garanții de participare în valoare de 25 lei pentru experiența de tip snorkeling sau 60 lei pentru experiența de tip scuba discovery. Garanția va fi returnată participanților doar în cazul în care se prezintă la locația aleasă cu sacul plin de gunoi strâns de pe litoral (în proporție de 75%). În schimbul garanției, participanții pot opta să primească o mască de snorkeling Decathlon, care, alături de tubul de respirat gratuit, să le completeze echipamentul pe care-l pot folosi până la 5 ani de zile.

Experiența de snorkeling va fi posibilă în locațiile: Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Saturn, Venus, Jupiter, Neptun, Olimp, Costinești, Eforie Sud, Eforie Nord, Mamaia, Năvodari, iar cea de scuba diving la Constanța Cazino (sediul Aqua-Mar Diving Team) și Costinești zona Plaja Mică, între digul de la Vraja Mării și digul portului (sediul Volare Dive Center). Limita minimă de vârstă împlinită pentru această acțiune este de 6 ani (pentru opțiunea snorkeling) și 8 ani (pentru opțiunea scuba discovery).

Pentru mai multe detalii despre regulament vizitați: https://barcaluizoe.ro/regulament-ecousubacvatic/.

Informații noi despre proiect sunt anuntate pe www.barcaluizoe.ro, www.decathlon.ro si pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/events/593401677849927/.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*